top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De grootste investeerder in Israëlische hightech: "Overweeg geld naar het buitenland over te maken"


Demonstratie voor de Knesset. Screenshot YouTube


Het Amerikaanse durfkapitaalfonds Bessemer , een van de grootste investeerders in Israëlische hightech, roept de managers van de lokale startende bedrijven waarin het heeft geïnvesteerd op om tegen de achtergrond van de staatsgreep te overwegen om geld over te maken naar buitenlandse rekeningen.


Het fonds, dat in Israël wordt beheerd door Adam Fisher, vereist niet expliciet dat er geld in het buitenland moet worden uitgegeven, maar de geest van de brief impliceert een eis voor dergelijke aanzienlijke uitgaven.


Vorige week verscheen in Calcalist dat hightechbedrijven de afgelopen weken ruim 1,5 miljard dollar uit Israël hebben gehaald.


Volgens de brief "gaat Israël een nieuw tijdperk van instabiliteit in dat niet wordt gekenmerkt door de onstabiele coalities van de afgelopen vier jaar, maar door het onvoorspelbare beleid van een ongebreidelde regering.


In de eerste zes weken dat ze aan de macht is, heeft de regering routinematig de meningen en waarschuwingen van experts uit de industrie, waaronder economen.


"Bij Bessemer hebben we vertrouwen in de kracht van de Israëlische hightech, gezien de beperkte blootstelling aan de lokale economie, maar we maken ons grote zorgen dat het huidige klimaat een afschrikkend effect kan hebben op niet-technologische buitenlandse investeringen en de binnenlandse consumptie in Israël."Onze belangrijkste zakelijke zorg is de voortdurende verzwakking van de shekel en de vermindering van het risico van deviezencontroles, aangezien de uitstroom van fondsen van Israëlische banken op stoom blijft komen, beide risico's plotseling werkelijkheid kunnen worden. Dit vereist een verwijzing naar een nieuw beleid dat beschrijft hoe bedrijven hun shekel blootstelling beheren en hoe zij risico's verdelen tussen verschillende rekeningen en landen.


"Onze aanbeveling is om een ​​shekel blootstelling van niet meer dan 6 maanden aan te houden (alleen kortlopende deposito's), en serieus te overwegen vreemde valuta op buitenlandse bankrekeningen te houden.


We zijn ons bewust van het verschil tussen de rentetarieven op dollardeposito's bij Israëlische banken in vergelijking met banken in de VS en Europa, aldus de brief,, maar we denken niet dat de delta de hierboven beschreven risico's weerspiegelt. We erkennen ook dat een groot deel van uw geld kan worden opgesloten in langetermijn deposito's bij Israëlische banken, dus u moet zorgvuldig overwegen welke deposito's u opent en wanneer.


Voordat u overgaat tot overschrijvingen in vreemde valuta tussen rekeningen, dient u uw adviseurs te raadplegen, aangezien overschrijvingen tussen rechtspersonen bronbelasting kunnen veroorzaken en andere kosten met zich mee kunnen brengen.


"Velen van jullie hebben al verstandige stappen gezet in de richting van deze aanbeveling, dus als je aanbevelingen hebt, deel ze dan, aldus de brief.
99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page