top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische marine met succes een complexe test voltooid van het marine raketsysteem 'Gabriel 5'


Screenshot video.


De Israëlische marine heeft samen met de Israëlische strijdkrachten en de lucht- en ruimtevaartindustrie in de maand augustus met succes een complexe test voltooid van het marine raketsysteem 'Gabriel 5'. Deze test is een nieuwe mijlpaal in het proces van de uitvoering van de Saari 6 schepen.


Het Ahi Oz raketschip, het tweede in de reeks verdedigingsschepen, nam deel aan de test, die bestond om zijn vermogen om verschillende bedreigingen het hoofd te bieden te testen met behulp van nieuwe en geavanceerde wapens, waaronder de Gabriel 5-raket.


Gabriel 5 is een geavanceerd langeafstandsraketsysteem dat honderden kilometers kan vliegen, in verschillende zee- en lucht omstandigheden. De impact van de raket maakt het tegenwerken en vernietigen van een breed scala aan doelen en bedreigingen mogelijk.


De geavanceerde raketten verzekeren het relatieve voordeel van de marine-arm en het behoud van de maritieme superioriteit van de IDF, en zullen door de marine worden gebruikt bij zijn missies, inclusief de bescherming van de strategische activa van de staat Israël.


De implementatie van het 'Gabriel 5'-raketsysteem is een technologische doorbraak op het gebied van defensie in de maritieme ruimte en is het product van intensief, professioneel en nauwkeurig werk van de jagers en ingenieurs van de marine-arm, in samenwerking met de Israëlische Defensietroepen en de lucht- en ruimtevaartindustrie.


"De marine blijft zich ontwikkelen en veranderen in het licht van een verscheidenheid aan toenemende operationele uitdagingen en regionale veranderingen," zei de marinecommandant, brigadegeneraal Guy Goldfarb, "het marine raketsysteem 'Gabriel' zal de operationele en defensieve capaciteiten versterken van de marine in de maritieme ruimte, in verschillende arena's en in verschillende taken"."De marine gelooft in het handhaven van de vrijheid van navigatie," vervolgde hij, "het handhaven van de maritieme ruimte, economische wateren en strategische activa van de staat Israël. De strategische diepte en maritieme superioriteit die de arm aan het land geeft, komt voort uit technologische vernieuwing, ontwikkeling en training van mensen die samen leiden tot operationeel succes."


"Het systeem is een technologische en operationele doorbraak en zal de marine in staat stellen haar maritieme superioriteit te behouden", merkte de Meteor-commandant van het Ministerie van Defensie op.


"Israel Aircraft Industries (IAI) is trots op het succes van de test die is uitgevoerd met de Gabriel 5-raket, aan boord van de geavanceerde Sa'ar 6-schepen en de nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie en de Marine", legt IAI CEO Boaz Levy uit, "waarbij deze mogelijkheden worden gecombineerd op de Sa'ar 6 is een sprong Een belangrijke stap op het gebied van zee oorlogvoering, om de strategische activa van de staat Israël te beschermen.

73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page