top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische startup BioChange heeft een technologie voor weefselregeneratie ontwikkeld


Mijn eigen hond Micky.


De Israëlische startup BioChange heeft een technologie voor weefselregeneratie ontwikkeld, ReGum genaamd, waarvan is aangetoond dat deze effectief is bij het genezen van tandvleesaandoeningen (parodontitis) bij honden.


ReGum is nu in de handel verkrijgbaar voor veterinair gebruik en is naar verluidt het enige product in zijn soort. Een formulering voor mensen wordt binnen enkele jaren verwacht.


ReGum is een uniek scaffold implantaat dat een mechanisme van herstel en regeneratie door de eigen cellen van de patiënt op de injectieplaats in gang zet.


Het is gebaseerd op natuurlijke biomaterialen die zijn ontworpen voor standaard injectie of minimaal invasieve chirurgische plaatsing. Na verloop van tijd wordt de scaffold biologisch afgebroken, waardoor alleen autoloog, geregenereerd, gezond weefsel achterblijft.Het succes van het product bij het regenereren van tandvlees en botweefsel bij negen honden met natuurlijk voorkomende parodontitis werd in juni gerapporteerd in het tijdschrift Frontiers in Veterinary Science door dierenarts Dr. Ana Nemec van de Universiteit van Ljubljana in Slovenië, Dr. Jerzy Pawel Gawor uit Polen en Peter Strom van Denemarken.


In de studie bleek ReGum effectief en veilig te zijn zonder bijwerkingen. De auteurs merkten op dat het "aanzienlijk verbeterde" resultaten van de standaardbehandeling, die open parodontale therapie is.


DEELTWEETENDEELOPMERKINGE-MAIL

De Israëlische startup BioChange heeft een technologie voor weefselregeneratie ontwikkeld, ReGum genaamd, waarvan is aangetoond dat deze effectief is bij het genezen van tandvleesaandoeningen (parodontitis) bij honden.


ReGum is nu in de handel verkrijgbaar voor veterinair gebruik en is naar verluidt het enige product in zijn soort. Een formulering voor mensen wordt binnen enkele jaren verwacht.


ReGum is een uniek scaffold-implantaat dat een mechanisme van herstel en regeneratie door de eigen cellen van de patiënt op de injectieplaats in gang zet.


ONTDEK ISRAELL - Ontvang de ISRAEL21c

Weekly Edition gratis per e-mailMeld u nu aan!

De steiger is gebaseerd op natuurlijke biomaterialen die zijn ontworpen voor standaard injectie of minimaal invasieve chirurgische plaatsing. Na verloop van tijd wordt de scaffold biologisch afgebroken, waardoor alleen autoloog, geregenereerd, gezond weefsel achterblijft.
Het succes van het product bij het regenereren van tandvlees en botweefsel bij negen honden met natuurlijk voorkomende parodontitis werd in juni gerapporteerd in het tijdschrift Frontiers in Veterinary Science door dierenarts Dr. Ana Nemec van de Universiteit van Ljubljana in Slovenië, Dr. Jerzy Pawel Gawor uit Polen en Peter Strom van Denemarken.


In de studie bleek ReGum effectief en veilig te zijn zonder bijwerkingen. De auteurs merkten op dat het "aanzienlijk verbeterde" resultaten van de standaardbehandeling, die open parodontale therapie is.


“Daarom kan het gebruik van dit implantaat worden aanbevolen als aanvulling op open parodontale therapie bij honden met gevorderde parodontitis, gezien de zorgvuldige selectie van de patiënten en tanden die echt baat zullen hebben bij de behandeling. Dit implantaat is niet alleen effectief en veilig, maar ook gemakkelijk te hanteren en lang houdbaar”, concludeerden ze, en riepen op tot verder onderzoek.


Illustratie van de implantaattechnologie met dank aan BioChange


Ishay Attar, de oprichter en CEO van BioChange, zei tegen ISRAEL21C: “Dr. Het onderzoek van Nemec begon als een belangrijke verkenning van ons technologieplatform voor regeneratieve scaffolds en leidde uiteindelijk tot opmerkelijke resultaten, met name op het gebied van parodontaal weefselherstel.”


Tandvleesaandoeningen komen vaak voor

Parodontitis is voornamelijk het gevolg van chronische infecties en ontstekingen van het tandvlees dat de tanden omgeeft en ondersteunt.


In een vroeg stadium, gingivitis genaamd, is het tandvlees gezwollen en rood. De meer progressieve vorm, parodontitis, zorgt ervoor dat het tandvlees wegtrekt van de tanden. De tanden kunnen losraken en uitvallen, en er kan ook botverlies optreden. Deze degeneratieve tandvleesziekte kan zelfs in verband worden gebracht met hart- en vaatziekten.


Attar, een serie-ondernemer, richtte BioChange op in 2017 met de visie om lichaamsfuncties en weefsels te herstellen die verloren zijn gegaan door ouderdom en degeneratie. In de eerste fase van het bedrijf ontwikkelde en bracht het een diergeneeskundig product tegen urine-incontinentie op de markt.


BioChange's laboratorium in Yokne'am Illit. Foto met dank aan BioChange


Tandvleesaandoeningen waren een natuurlijk doelwit voor de platformtechnologie omdat het zo vaak voorkomt en huisdieren en 40 procent van de volwassen mensen treft.


Huidige behandelingen voor gevorderde parodontitis bij mensen omvatten chirurgie om de "zak" tussen tandvlees en tanden te verkleinen; transplantaten van zacht weefsel of bottransplantaten; geleide weefselregeneratie met behulp van een biocompatibel weefsel dat tussen het bestaande bot en de tand wordt geplaatst; en weefselstimulerende eiwitgels aangebracht op de zieke wortel.


Het hondenonderzoek was bedoeld om de veiligheid en werkzaamheid van de BioChange steiger technologie voor de behandeling van parodontitis bij honden in een klinische setting te evalueren.


"Voor dierenartsen die de beste vriend van de mens behandelen, is het implantaat gemakkelijk te gebruiken en te hanteren, en de procedure duurt nauwelijks langer dan de standaard parodontale debridement behandeling alleen," zei Attar tegen ISRAEL21C.


Ishay Attar, de oprichter en CEO van BioChange. Foto met dank aan BioChange


Verschillende andere producten zitten in de pijplijn van BioChange, in samenwerking met andere bedrijven en onderzoeksinstituten internationaal, voegde hij eraan toe.


"Het bedrijf verkoopt nu producten op de veterinaire en onderzoek markten en is vastbesloten om in 2023 met zijn eerste klinische studie in esthetische dermatologie te beginnen", zei hij.


Attar, afgestudeerd aan Technion, richtte eerder vier andere medische technologiebedrijven op, waaronder OutSense , dat een toiletsensor ontwikkelt om screening op colorectale kanker te transformeren; en LifeBond , dat in 2020 werd verworven.


Voor meer informatie over BioChange, klik hier .


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page