top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische startup die New Yorkers helpt hun droomhuis te vinden met gebruik van AI


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het vinden van je droomhuis, of welk huis dan ook, is een van de meest overweldigende avonturen die de mensheid kent. Er is zoveel om rekening mee te houden - de buurt, de prijs, de grootte en indeling, hoeveel zonlicht er binnenkomt - en alle informatie slaagt er op de een of andere manier in om tegelijkertijd eindeloos en onvolledig te zijn.


"Het kopen van een huis is echt moeilijk", geeft Omer Granot aan ISRAEL21C toe, president en COO van Localize , de Israëlische property -tech startup die werd opgericht toen de oprichters op het punt stonden deze grootste financiële beslissing van hun leven te nemen en ontdekten dat er weinig gegevens zijn om uit te halen individuele woningaanbieding.


"De realiteit is dat er vóór Localize geen plaats was om die datapunten te zoeken", merkt hij op. "Ons bedrijf is opgericht om vastgoedgegevens te begrijpen en volledige transparantie te bieden en het hele plaatje aan de koper te tonen."


Het bedrijf begon in 2012 als het Israëlische vastgoedplatform Madlan. In 2019 breidde het zijn activiteiten uit naar New York onder het merk Localize, waar zo'n 40.000 aspirant-huizenkopers zich hebben aangemeld.


Met het Localize-platform kunnen kopers een huis vinden dat al hun vakjes aankruist met behulp van AI. Foto met dank aan Localize via ISRAEL21C.


Potentiële huizenkopers vullen een gratis, eenvoudige vragenlijst in over voorkeuren voor buurten of stadsdelen, prijsklasse en het aantal slaapkamers.


Vervolgens vinken ze aan wat voor hen belangrijk is: een lichte en zonnige plek, nabijheid van hondenparken, fietsvriendelijke huizen, aanbiedingen met videotours of hoe dicht Trader Joe's is. Werkelijk.


Localize biedt vervolgens topmatches en inzichten, verzameld door enorme hoeveelheden gegevens uit meerdere bronnen te doorzoeken, deze te aggregeren en toegankelijk te maken, zelfs voor mensen die niet bekend zijn met bouwvergunningen en bestemmingsplannen.


Zodra de suggesties binnenkomen, begint wat heen en weer, waarbij gebruikers feedback geven en het platform vervolgvragen stelt. De antwoorden worden gebruikt om verdere interessante aanbiedingen te vinden met behulp van AI, natuurlijke taalverwerking en big data.


"Als mensen klaar zijn om te vertrekken, ontmoeten ze de agent en keren ze terug naar menselijke interactie", legt Granot uit.


Hier komen de andere gebruikers van Localize om de hoek kijken: makelaars, die, in tegenstelling tot potentiële huizenkopers, betalende klanten zijn.


"We bieden diensten aan die het kweken van lood, koestering en betrokkenheid omvatten", zegt Granot. “Ze hebben vaak te veel mensen in hun systeem en kunnen zich niet op iedereen zo veel concentreren als ze zouden willen, dus geven ze ons die leads. We laten ze kennismaken met Hunter, onze AI-service, die vervolgens kwalificaties en gebruikersprofielen leidt.”


Lokaliseren, merkt Granot op, is uniek, zowel wat betreft de verzamelde gegevens als de reikwijdte van AI en automatisering die erbij betrokken zijn.


"We hebben een heel klein team van zeven menselijke adviseurs achter de schermen die de AI helpen wanneer deze zijn limiet bereikt", legt hij uit.


Het personeelsbestand van Localize en Madlan omvat zo'n 130 mensen: de zakelijke kant zit in New York, terwijl R&D-, product- en datawetenschapsteams vanuit Tel Aviv werken.

Het Madlan en Localize-team op hun kantoor in Tel Aviv. Foto door Orit Pnini via ISRAEL21C


Het bedrijf voltooide onlangs zijn Series C-ronde van $ 25 miljoen, die werd geleid door Pitango VC, Mizrahi-Tefahot Bank en de Europese investeringsclub La Maison Partners.


Dit alles, terwijl de wereldwijde Covid-pandemie de afgelopen anderhalf jaar zijn stempel heeft gedrukt op de vastgoedwereld.


"Ik denk dat Covid het gedrag van mensen behoorlijk heeft veranderd", zegt Granot. “In maart tot mei 2020 was er echt een dip; mensen wisten niet wat er zou gebeuren. Maar het is sindsdien behoorlijk agressief teruggekaatst. Wij, als facilitators van transacties, groeien met die trend mee.”


Hij vertelt ISRAEL21c dat "naarmate de perspectieven en voorkeuren van mensen veranderden als gevolg van de Covid-situatie, het steeds belangrijker wordt om het onroerend goed dat je koopt te begrijpen."


Werkruimte, daglicht en straatlawaai zijn steeds belangrijkere factoren geworden, merkt Granot op.


“Al die dingen waar mensen vroeger om gaven, werden belangrijker. Het droeg ook bij aan het vertrouwen en de betrokkenheid die we bij onze klanten zien.”


Granot zegt dat het platform van Localize geschikt is voor elke wereldwijde markt.


“We zijn al actief in heel Israël en New York. Het plan voor de komende drie tot zes maanden is om onze klantenkring in New York te laten groeien, en dan waarschijnlijk binnen drie tot zes maanden naar andere steden.”


Op de vraag naar wat voor soort parameters hij zou zoeken in een huis, beschrijft Granot zichzelf als een buitenmens, surfend type die niet al te kieskeurig is met details.


“Ik geef echt om buitenruimte, dus als ik naar het huis kijk, geef ik eigenlijk niet om veel traditionele dingen, maar dat het stil zal zijn, open ruimte en veel licht zal hebben. Dat zijn de drie dingen waar ik echt om geef.”


Voor meer informatie, klik hier .

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page