top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De kwallen hebben weer bezit van de kust van Israël genomen


Dit type kwallen nemen in juli ieder jaar de kust van Israël over. Screenshot YouTube


Het is juli en zoals ieder jaar nemen grote kwallen de kust van Israël in grote getale over. Op alle stranden in Israël zijn de afgelopen dagen grote zwermen kwallen gevonden, van Rosh Hanikra in het noorden tot Ashkelon in het zuiden. Op de website " Jellyfish in the People " is te zien dat er zeer veel meldingen zijn van kwallen aan de kusten van het land. De kwallen zijn gemiddeld zo een 60 cm groot.


Over het aantal kwallen, dat zich nu voor de kust van Israël bevindt, zei Dr. Tzafrir Koplik, een kwallenonderzoeker, "Zo'n zwerm kan honderdduizenden individuen bevatten, zo niet meer. Het is niet alleen tweedimensionaal, het is ook driedimensionaal - diepgaand. Zo een zwerm kwallen kan vele kilometers strand bedekken.


Op de vraag van de Hebreeuwse krant Ynet, wanneer de kwallen weer zullen verdwijnen zei Dr. Koplik: “de kwallen arriveren eind juni en verdwijnen begin augustus, dit zijn vrij regelmatige perioden, hier en daar is er een afwijking van enkele dagen. We hebben nu een maand vol kwallen, ze komen hier gezond, meestal in een vergevorderde reproductieve staat en naarmate de zomer vervaagt, verdwijnen ze vanzelf, ook fysiologisch. Dus tegen het einde van de zwermaanwezigheid zullen er veel dode kwallen te zien, zowel op de stranden als in het water. Er zijn kwallen die verder naar het noorden gaan, maar dat hoort bij hun levenscyclus.Dr. Koplik zei dat door de nieuwe website Jellyfish in the People mensen die plannen hebben naar het strand te gaan voor de hoognodige afkoeling, nu niet meer teleurgesteld zijn dat ze op het door hen uitgekozen strand niet kunnen zwemmen.


Een kijkje op de website of de App en je weet waar je wel veilig een verkoelende duik kan nemen.
89 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page