top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De lancering van de Nationale Garde van Israël heeft plaatsgevonden


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett en minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev hebben dinsdag, samen met commissaris-generaal van de politie van Israël Koby Shabtai en commandant van de grenspolitie, adjunct-commissaris Amir Cohen, de lancering aangekondigd van 'de Israëlische Nationale Garde' als onderdeel van de grenspolitie.


De oprichting van de Israëlische Nationale Garde volgt op de lessen van Operatie Guardians of the Walls, ruim 1 jaar geleden, en om de openbare veiligheid van de staat Israël en de persoonlijke veiligheid van de burgers van Israël te versterken.


De Israëlische Nationale Garde zal een getrainde en bekwame strijdmacht zijn die in verschillende gebieden tegelijk kan opereren en ongeregeldheden en noodsituaties het hoofd kan bieden.


De grenspolitie en de Israëlische Nationale Garde zullen uit de volgende soorten troepen bestaan:


De dienstplichtige en professionele grenspolitie, die in de loop van het lopende jaar is versterkt met een ongekend aantal honderden leden.

  • Een reservemacht die is hersteld. Naast de 20 huidige gevechtscompagnieën komen er de komende jaren nog zo'n 26 gevechtscompagnieën bij, waarvan er al acht aanwezig zijn. Ze zullen worden uitgerust met geavanceerde middelen. Onderdeel van het proces is dat in het kielzog van Operatie Guardians of the Walls, duidelijk werd dat de reservecompagnieën van de grenspolitie slechts gedeeltelijk waren uitgerust. Dit is een echte revolutie. De oprichting van de reservemacht zal binnen twee jaar in drie fasen worden uitgevoerd.

  • Een vrijwillige kracht, ook wel de 'staande kracht', die momenteel bestaat uit 8.000 vrijwilligers in de periferie, en die in 2022-2023 wordt versterkt met circa 1.500 vrijwilligers.

  • Er zal een nieuwe en bekwame vrijwilligersmacht – de Hod Company – worden opgericht. Het zal tegen het einde van 2022 uit meer dan 1.000 reservisten bestaan ​​en zal zichzelf verdubbelen tot 2.000 leden in 2023. De leden van het Hod - bedrijf zullen worden opgeleid om met ongeregeldheden en noodscenario's om te gaan. Leden houden apparatuur thuis en zijn beschikbaar voor onmiddellijke actie.

De burgerwacht van de Israëlische politie zal ook worden versterkt met ongeveer 3.500 extra vrijwilligers op bestaande stations om de paraatheid op straat te vergroten en het veiligheidsgevoel dagelijks te versterken.


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Bennett zei: "De Israëlische Nationale Garde wordt gelanceerd en voor mij is dit het sluiten van een cirkel. Ik kwam in functie toen Israël zijn wonden likte van Operatie Guardians of the Walls. We zagen ernstige ongeregeldheden in Lod, Akko en in het hele land, en iedereen begreep het. We begrepen allemaal dat terwijl we het over Iran en Hezbollah hadden, het probleem thuis begint."


"Ik wil alle dienstplichtigen, reserve- en vrijwilligerspersoneel bedanken. Dit is iets dat vandaag wordt vastgesteld. Ik kan het belang hiervan niet overdrijven, want we kunnen geen oorlog voeren in het buitenland als het land wankel, geblokkeerd en van binnenuit uiteenvalt. U belichaamt de interne kracht van de staat Israël en ik zou u graag willen bedanken."


"Dit is mijn laatste actie als premier: de Israëlische Nationale Garde lanceren en de openbare veiligheid van de staat Israël versterken."


Minister van Openbare Veiligheid Barlev : “Een jaar geleden, een maand na Operatie Guardian of the Walls, hebben we meteen de nodige lessen geleerd. Het was mij, de inspecteur-generaal, de commandant van de grenspolitie en vooral de premier duidelijk dat de grenspolitie het eerste, meest directe en beste antwoord is op de kwestie van de openbare veiligheid. Zo hebben we het afgelopen jaar een revolutie teweeggebracht bij de grenspolitie: we hebben de dienstplichtige eenheden versterkt. We hebben de reserve-eenheden versterkt en verdrievoudigd en we hebben de vrijwilligers van de Hod-compagnie toegevoegd. Ik twijfel er niet aan dat deze acties van ons, die we zullen uitbreiden, al hebben geleid - en nog zullen brengen - meer en veel sterkere openbare veiligheid voor de staat Israël."































68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page