israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwe COVID-19 regels in Israël


Groene Paspoort. Screenshot YouTube


Op sociale media doen de laatste dagen allerlei wilde verhalen de ronde opver de extreme regels die in Israël zouden gelden tegen COVID-19, waarbij sommigen zover gaan te beweren dat gevaccineerden een badge moeten dragen. Vaak zijn deze beweringen afkomstig van antivaxxers die niet in Israël maar in Nederland wonen en daarmee hun eigen gelijk willen halen. Hieronder de regels zoals ze sinds donderdag in het land gelden.


Wanneer is het Groene paspoort van toepassing en bij welek evenementen?

  • Groene paspoort is van toepassing bij evenementen met meer dan 100 personen, zowel binnen als buiten.

  • Het geldt voor sport en cultuur, hotels, sportscholen en trainingsstudio's, restaurants en cafés, cafetaria's, conferenties, bioscopen en synagogen.

Waar hoef je geen Groen Paspoort te tonen?

  • Winkels, winkelcentra, zwembaden, musea, bibliotheken, nationale parken en natuurcentra en elke andere locatie die hierboven niet specifiek wordt genoemd.

Kunnen niet gevaccineerden personen naar locaties waar een Groen Paspoort nodig is?

  • Dan is een negatieve test nodig niet ouder dan 72 uur die je samen met een identiteitsbewijs met foto moet kunnen overleggen. Vanaf 8 augustus kunnen niet-gevaccineerde mensen ook een negatieves antigeentestresultaat overleggen om een ​​Groen Paspoort evenement te bezoeken.

Moeten kinderen worden getest?

  • Nee. Kinderen onder de 12 jaar die niet in aanmerking komen voor vaccinatie, hoeven geen test te doen of een vaccinatie- of herstelcertificaat te tonen om een Groene Paspoort locatie te bezoeken.

Wat is de Happy Badge?

  • De Happy Badge is het Groene Paspoort, maar is specifiek van toepassing op bruiloften en andere grote feestelijke evenementen. Het belangrijkste verschil is dat bij deze evenementen, die zeker gepaard gaan met eten en dansen, kinderen onder de 12 jaar een negatieve coronavirus-test moeten overleggen.


272 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws