top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwe officieren van de Israëlische luchtmacht


Foto IDF-woordvoerder


De 69 nieuwe mannelijke en vrouwelijke luchtmachtofficieren ontvingen vandaag hun nieuwe rangen tijdens een spannende ceremonie op de Ovda-basis. Vanaf morgen zullen die commandanten een belangrijke rol gaan spelen in de squadrons en bases en zullen ze de korpssoldaten in verschillende rollen leiden.


De opwinding op de gezichten van de 69 nieuwe officieren op de Ovda-basis was vandaag overal op de basis voelbaar tijdens de ceremonie van het in ontvangst nemen van de nieuwe officiersrangen. De ceremonie van de formatieofficier omvat cadetten die officierstaken zullen vervullen in de technische formatie, de administratieve formatie en in tal van andere rollen zoals informatiebeveiliging, grondverdediging, prognoses en operaties.


De commandant van de luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, zei in zijn toespraak tegen de nieuwe officieren: "Jullie worden officieren en commandanten in een fascinerende, unieke en zeer complexe tijd. Naast de risico's zijn er ook nieuwe kansen voor verdieping." allianties en het ontwikkelen van relaties en partnerschappen met andere buurlanden Vanaf vandaag zijn jullie degenen die de last en het recht zullen dragen om alle taken van het korps te realiseren: in verdediging en aanval, in de technologische en technische reeks, in prognoses, in luchtvaart, in administratie, in training, in operaties, als jager en als gevechtsondersteuner. Mijn verwachting is dat je zult leiden tot kwaliteit en nauwkeurigheid. "


Foto IDF-woordvoerder


De cadetten volgden een officierscursus en vervolgens een militaire voltooiing van 9 weken, inclusief professionele rondleidingen, verrijkende inhoud, lessen over leiderschap en een verscheidenheid aan andere verrijkende trainingen, die de cadetten de essentie van de rol van de officier en in het bijzonder luchtmachtofficier leerden.


Onder de afgestudeerden van de officiersopleiding bevindt zich een eerste luitenant, wiens vroegere beroep vliegtuigmonteur was. Hij groeide op in het noorden en kwam als kind vaak in de problemen. "Ik ben opgegroeid in een niet de beste omgeving in mijn jeugd, ik voelde me aangetrokken tot vuur, zoals ze zeggen. Na verloop van tijd begonnen politieonderzoeken, die eindigden in een strafblad dat werd geopend toen ik 18-19 jaar oud was", zegt Luitenant A.


Hij begon zijn verhaal in het leger al op de middelbare school toen hij besloot om naar het Air Force College te gaan. Op de universiteit kwam hij voor het eerst in aanraking met het beroep van vliegtuigmonteur, iets dat een mijlpaal in zijn toekomst zou zijn. "Ik heb deze positie als mijn doel gemarkeerd", beschrijft de eerste luitenant en hij gaat verder met het beschrijven van het selectieproces voor de functie. Aan het einde van de strenge screening kreeg de eerste luitenant een positief antwoord.


Foto IDF-woordvoerder


Maar wat in eerste instantie goed lijkt, blijkt niet altijd waar te zijn. Een maand nadat hij de functie had aanvaard, kreeg hij het volgende telefoontje: "Ze belden me vanuit het leger en vertelden me dat ik uit de functie werd gezet omdat ik een strafblad heb en helaas niet verder kan op het pad van vliegtuigmonteurs. " herinnert hij zich. Maar dit was niet het grootste obstakel dat voor hem stond. Een paar dagen later kreeg hij weer een telefoontje, om zich te melden bij de commandant van de "Meitav"-eenheid en de ontmoeting daar beschrijft hij al in een zin die het allemaal zo samenvat: "Hij legde een vrijstelling van militaire dienstplicht op tafel en vertelde me, je bent niet dienstplichtig."


Luitenant A gaf niet op. Hij verbleef urenlang in het kantoor van de commandant van de "Meitav" -eenheid totdat hij de volgende voorwaarde stelde om in dienst te treden: "Hij gaf me een deadline tot de datum van indiensttreding om de strafzaak te sluiten en de registratie te verwijderen, en als Ik slaag, ik zal dienst nemen." Het proces van het sluiten van een zaak is een complex proces waarbij een lange bureaucratie en het advocatenkantoor betrokken zijn, maar luitenant A was vastbesloten om te mobiliseren en hij slaagde erin de zaak te sluiten. Hij nam dienst in de technische formatie van de luchtmacht, maar dit keer zonder richting waarheen. "Ik streefde naar contact en uiteindelijk kwam ik terecht als course commander van 'Owl' (Black Hawk) helikopters. Via hem besefte ik dat ik alleen via deze course de functie kon bereiken die ik vanaf het begin voor ogen had, een airborne mechanic".


Foto IDF-woordvoerder


Na de cursus werd hij ingedeeld bij Squadron 124 ("The Reversing Sword") op de Palmachim basis, en na een jaar bij het squadron ging hij opnieuw naar missies voor een cursus monteur in de lucht, dit keer met de steun van de afdelingscommandant in zijn eskadron. "Zodra ik aankwam bij Squadron 124, ging ik naar mijn commandant en zei tegen hem: 'Hallo, heel aardig, ik ben A, en ik wil monteur in de lucht worden.' En bereidde me voor op de dag dat ik weer naar buiten ga."


Na de formatie kreeg hij te horen dat hij weer was aangenomen voor de cursus, en uiteindelijk keerde hij zelfs terug naar squadron 124 als monteur in de lucht en sloot een cirkel. Maar dat was pas zijn eerste doelpunt. De volgende beslissing was om officier te worden. "Ik besefte hoe belangrijk de rol van een officier is, hoeveel hij verantwoordelijk is voor het vormen van de soldaten, de organisatie waarin hij zich bevindt en het promoten ervan, en dit alles sprak me aan."


Na voltooiing van het officierschap zal luitenant A dienen als garageofficier. "Van wie zult u uw inspiratie halen als toekomstige commandant?" Ik vroeg. Hij antwoordde dat hij het zou aannemen van alle commandanten die hij onderweg had: "Ze waren een rolmodel voor alles, in de manier waarop ze zich gedroegen, in de manier waarop ze het squadron leidden. Ik wil die officier zijn voor mijn soldaten, besloot luitenant A.


"Onthoud altijd dat het meest waardevolle bezit van de IDF zijn dienaren zijn. Toegewijde en competente bedienden, trots op wat ze doen. Handel om elke taak aan de kant van zorg voor hen te realiseren. En ze - ze zullen je volgen en willen zijn zoals jij", voegde Alof Bar eraan toe. "Dit is al de tweede cursus waarin we de voltooiingsfase voltooien, elk in zijn eigen veld en formatie. Deze verandering resulteert in een toename van de algehele kwaliteit van de opleiding, en dit wordt weerspiegeld in jullie, de afgestudeerden. We zullen doorgaan en de lessen van de cursussen leren, verbeteren en verfijnen wat nodig is."Deze rangen weerspiegelen een lang en belangrijk pad van leren en vooruitgang, ze drukken uitdagingen uit, maar bovenal drukken ze uit: een keuze. De keuze om meer bij te dragen, de keuze om te bevelen en te leiden, de keuze om partners te zijn bij het vormgeven van Luchtmacht van toekomstige generaties', zei de commandant van de basis Ovda, kolonel Y., tijdens de ceremonie. 'Ik wil de trainingsstaf in alle formaties en bases bedanken. Zonder eindeloze investeringen van uw kant zouden we deze spannende positie niet hebben bereikt. Ik waardeerde je enorm. Beste cadetten en straks officieren, wees je mannen waardig - leid ze met vastberadenheid, wijsheid en de weg van het land. Ga heen en slaa
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page