top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwe raket van Hezbollah tegen Israël is preciezer en dodelijker

Foto via Ynet


De Hezbollah terreurgroep introduceert de Jihad Mughniyeh ongeleide tactische raketten die een kernkop kunnen dragen met een gewicht tot 120 kg, het derde type zware grond-grond raket dat sinds het begin van de oorlog in de frontlinies is geïntroduceerd, meldt Ynet.


Volgens een rapport van het Al-Manar-netwerk van Hezbollah zijn deze raketten vernoemd naar de zoon van Hezbollah's voormalige militaire commandant Imad Mughniyeh – die werd gedood bij een aanval toegeschreven aan de IDF – en worden ze beschreven als ‘ongeleide tactische raketten met aanzienlijke destructieve capaciteiten. en een kernkop met een gewicht tot 120 kg, vervaardigd door Hezbollah.


De in Londen gevestigde Arabischtalige krant Asharq Al-Awsat meldde dat deze raketten het derde type zware grond-grondraket zijn dat Hezbollah sinds het begin van de oorlog in de frontlinies heeft geïntroduceerd, na de Burkan- en Falaq-1 raketten. Het aan Hezbollah gelieerde Libanese netwerk Al Mayadeen meldde dat de Jihad Mughniyeh raketten nauwkeuriger zijn dan de Burkan raketten.


Tijdens de oorlog kondigde Hezbollah het gebruik aan van luchtverdedigingsraketsystemen tegen Israëlische drones, maar maakte de details van deze systemen niet bekend. Bovendien beweerde de groep aanvalsdrones en Almas-raketten te hebben ingezet – een Iraanse geleide antitankraket.


Volgens Asharq Al-Awsat maakt Hezbollah ook gebruik van Kornet raketten en Katyusha raketten, die zich voornamelijk richten op Kiryat Shmona en militaire locaties op de Golanhoogvlakte.


435 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page