top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De officiële inhuldigingsceremonie van het Panther Battalion


Foto IDF-woordvoerder


Afgelopen week werd een ceremonie gehouden om het "Panther" -bataljon te vestigen, het eerste regionale bataljon van de Judea en Samaria-divisie in Hatamar Ephraim - geleid door de commandant van het Centrale Commando, generaal-majoor Yehuda Fox en de commandant van de landarm, Generaal-majoor Tamir Yedai, samen met andere hoge officieren, commandanten en strijders van het bataljon.


Het "Panther"-bataljon is het eerste ruimtelijk gemengde bataljon in de IOS-divisie en zal volgende week optrekken voor operationele inzet in het naadgebied in de ruimtelijke divisie van Ephraim.


De noodzaak om dit bataljon op te richten ontstond als onderdeel van het leren van lessen uit Operatie Breakwater, die tot doel had de verdediging te versterken, terrorisme te dwarsbomen en te voorkomen dat terroristische activiteiten het huis van de staat Israël zouden binnendringen.


Het doel van het bataljon is om organisch op te treden in de verdedigingsmissie in het naadgebied, de verdediging te versterken en expertise te ontwikkelen om de doorgang van infiltranten naar de achterkant van de staat Israël te dwarsbomen, samen met middelen voor verzameling, observatie, geavanceerde technologische capaciteiten en mobiliteit.


Foto IDF-woordvoerder


Het "Panther" -bataljon is het eerste gemengde ruimtelijk specialistische bataljon dat is opgeleid in het Border Guard Corps en als missie heeft de sector van de IOS-divisie te beschermen. Zijn mannen en vrouwen waren getraind op een hoog niveau van geweren (geweer 06), en tijdens de training gingen ze door training, reizen, oefeningen en toegewijde voorbereidingen om zich voor te bereiden op de verwachte missie, wat leidde tot operationele prestaties en expertise in hun veld.


De commandant van het Panther Battalion, luitenant-kolonel Aviv Ohana zei in zijn toespraak: "We staan ​​voor veel uitdagingen, we moeten onze geest opbouwen en onszelf uitrusten terwijl we de missie vervullen, de mensen beschermen, het huis beschermen in een sector die uitdagend is." op zich. Ik sta vandaag voor je met groot ontzag en heilige angst en begin samen met jou de bladzijden van de geschiedenis van het Panterbataljon te schrijven.'


Foto IDF-woordvoerder


Uit de woorden van de commandant van de IOS-divisie, brigadegeneraal Avi Belot: "Het oprichten van het bataljon is een operationele noodzaak van de eerste orde en voegt zich bij vele operaties die worden uitgevoerd als onderdeel van Operatie Shaver Galim."

We hebben te maken met de ergste golf van escalatie sinds 2002, en de operatie is een ontwerpoperatie. In essentie komt het erop neer om het beveiligingsniveau te verbeteren en daarbij de vrijheid van handelen van de krachten uit te breiden en controle te creëren over de schaal, d.w.z. de naadruimte. Panterbataljon, je bent hier in de verkenningssector onder leiding van Htmar Ephraim om hier een betere veiligheidsrealiteit vorm te geven - en je hebt het recht om deel te nemen aan de verdediging van het land.


Hoewel het niet in de regels van de ceremonie staat, kan ik niet anders dan verwijzen naar de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.


De ernstige aanslag in Ali waarbij vier kolonisten werden vermoord, illustreert het gewicht van het gewicht dat op onze schouders is gelegd.


Foto IDF-woordvoerder


Onze missie is om veiligheid te bieden, terrorisme te dwarsbomen en ervoor te zorgen dat terrorisme het leger ontmoet en de burger routine.


Aan de andere kant zullen we ook in de gebieden van Judea en Samaria wet en orde handhaven en zal het leger niet toekijken wanneer er wetsovertreders zijn die dorpen binnendringen, eigendommen in brand steken en mensenlevens in gevaar brengen.

Zo werken alle bedienden in het IOS en zo werkte majoor Benjamin samen met de militairen en de politieagenten. Hij verdient alle lof omdat hij een leider is en werkt aan het uitbannen van nationalistische misdaad die ook wordt veroordeeld door de leiders van de nederzetting en haar mensen.


Ik ben geschokt door het gedrag van de jeugd die de naald beledigde die rouwenden kwam troosten.


Foto IDF-woordvoerder


Dezelfde bataljonscommandant die nacht na nacht zijn leven riskeert om terrorisme en de veiligheid van de bewoners tegen te gaan. Ik veroordeel hun gedrag dat niet overeenkomt met de regels van de nederzetting, aangezien er geen groter goed is dan dit."


Uit de woorden van de commandant van het grenswachtkorps, brigadegeneraal Amit Yamin:

"De oprichting van een Panther-bataljon is goed nieuws voor de verdediging in het Judea en Samaria-naadgebied. De oprichting van dit bataljon is een uitdrukking van het besef dat de defensiemissie expertise vereist die gebaseerd is op bekendheid met het terrein, met de kenmerken van terrorisme, met de bevolking en met alle elementen van de strijdmacht.

Zometeen begint het Panther Battalion zijn missie te realiseren en de eerste brieven te schrijven in de nalatenschap van het bataljon. We hebben hoge verwachtingen van hem en wensen hem veel succes."71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page