top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De president van de staat Israël bezoekt het hoofdkwartier van de IDF


Foto Ariel Hermoni / IDF-woordvoerderseenheid


Woensdag bezocht de president van de staat Israël, Isaac Herzog, de IDF. Het bezoek vond plaats op het hoofdkwartier van de Operations Division, in de Kiryah in Tel Aviv. Het bezoek werd geleid door de minister van Defensie van de staat Israël, Benny Gantz, en de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, en omvatte de deelname van de gehele generale staf van de IDF.


Het bezoek, dat werd gehouden in het “Fort van Zion”-complex, begon met een operationele debriefing door het hoofd van het directoraat Operaties, Majoor-Generaal Oded Basiuk.


Foto Ariel Hermoni / IDF-woordvoerderseenheid


Het hoofd van de planningsdivisie, Brigade-Generaal Eyal Harel, gaf vervolgens een update over de voortgang die was geboekt bij de uitvoering van het meerjarenplan "Tnufa" (Momentum) van de IDF tijdens een discussie over troepenopbouw.


De commandanten gaven de president een overzicht van hun operationele plannen, de voorbereidingen van de IDF op komende conflicten en hoe de IDF functioneert in routineoperaties, in de "campagne tussen oorlogen" en in zes arena's en dimensies.


Later gaf de Chief Intelligence Corps Officer, Brigade-Generaal Avi Keinan, een update over de inlichtingen gerelateerde troepenopbouw, die zal worden gebruikt aan de operationele rand van de gevechtseenheden van de IDF. Het hoofd van de inlichtingendivisie van de IAF, Brig. Generaal T presenteerde de vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt op het gebied van multidimensionaal slaan. De commandant van de Israëlische grondtroepen, MG Tamir Yadai presenteerde de ontwikkeling van de manoeuvreercapaciteiten van de grondtroepen. MG Yaniv Asor, het hoofd van het directoraat Manpower (J1), bekeek het "People in Motion 2.0"-plan en de procedures die de afgelopen jaren zijn gebruikt om voor IDF-personeel te zorgen.


Foto Ariel Hermoni / IDF-woordvoerderseenheid


President van de staat Israël, dhr. Isaac Herzog: “Vandaag werd ik blootgesteld aan de ongelooflijke inspanningen van de IDF, waaronder de voortdurende strijd in zes arena's en het professionele en moreel voorbeeldige werk dat voor de staat Israël wordt gedaan. De burgers van Israël houden van de IDF en zijn soldaten, en ik kan u als president van de staat Israël vertellen dat het vertrouwen in de IDF enorm is gestegen. Moge u doorgaan met uw kracht in deze succesvolle militaire onderneming en in uw sociale rol als de motor van Israëls waarden en educatieve groei.”


Minister van Defensie van de staat Israël, de heer Benny Gantz: "De generale staf van de IDF, geleid door de chef van de generale staf, is een van de organen met de grootste impact op de staat Israël en zijn veiligheid; het is een groep van hoge kwaliteit die actie leidt in vele arena's en een diepgaande Dit is een gelegenheid om alle soldaten en commandanten te bedanken die hun leven wijden aan het waarborgen van de veiligheid van de Israëlische burgers en om hen te laten weten hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is voor zowel de leiders als de mensen van de staat Israël."


Foto Ariel Hermoni / IDF-woordvoerderseenheid


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: "Onze ultieme test is de operationele respons in elk van de arena's en dimensies waarin we actief zijn. Vandaag hebben we enkele van onze ontwikkelingen, onze capaciteiten en de implementatie van onze evolutieprocessen voor de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, gepresenteerd, samen met multi-arena procedures voor operationele paraatheid. De IDF is een professioneel leger, maar niet minder dan dat - het is een leger van waarden. We zagen dit in Operatie 'Breaking Dawn', waarbij precieze aanvallen plaatsvonden in dichtbevolkte gebieden met het laagste percentage schade aan niet-betrokkenen burgers geregistreerd in de geschiedenis van oorlogsvoering. De IDF is een professionele, morele en statige militairen met een duidelijk moreel kompas. We zijn niet alleen een militair en professioneel establishment; onze missie is om te dienen als een moreel en statig baken. Ik wil de president bedanken voor het steunen van de IDF en het ondersteunen van de activiteiten van zijn soldaten als het 'volksleger'."


Foto Ariel Hermoni / IDF-woordvoerderseenheid


48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page