top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De stranden van Israël zijn het schoonst sinds 17 jaar blijkt uit nieuw rapport


Poleg Beach. Eigen foto


Komt u op vakantie dan is een bezoek aan een van de mooie stranden van Israël geen enkel probleem nu uit een nieuw rapport over 2022 van het Israëlische Ministerie van Milieubescherming, waarin het Clean Coast Plan voor 2022 wordt samengevat, blijkt dat 2022 het schoonste jaar was.


Uit het rapport bleek dat 2022 het schoonste jaar was sinds de start in 2005. 81,8% van de openbare stranden kreeg het label "schoon" of "zeer schoon" en dat was 70% van het jaar zo, vergeleken met 2005, toen de stranden slechts 19,7% van het jaar schoon waren.


De belangrijkste kustgebieden met stranden waren Asher, Acre, Haifa, Tirat HaCarmel, Carmel Beach, Bat Yam, Gan Rava en Ashdod. Kustgebieden die in 2022 het minst schoon waren, waren de gemeente Ashkelon, het strand van HaSharon en het strand van Ashkelon.


Het hele jaar door werden er elke maand twee rondes van "clean beach index" -tests uitgevoerd in 66 secties van alle open stranden die door niemand zijn opgegeven, aldus The Jerusalem Post.


Naast de controle op de netheid van stranden ondersteunt het ministerie een meerjarenbegroting voor lokale autoriteiten met niet-aangegeven stranden van maximaal 26.463.253 Shekel om schoonmaakwerkzaamheden op de stranden uit te voeren.


Het ministerie ondersteunt ook een budget van maximaal 6 miljoen NIS om het zeeafval bij de bron te verminderen door infrastructuren te creëren die afval op stranden verzamelen en het afval verzamelen voordat het de stranden bereikt via de oppervlakteafvoeren.


754 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page