top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De terreurgroepen in Gaza bereiden zich voor op de volgende oorlog met Israël: meer tunnels, drones


Hamas strijder in tunnel. Foto YouTube


Na de bouw van een ondergrondse Gaza-barrière door de IDF om inbreuken op Israël te voorkomen, hebben Hamas en de Islamitische Jihad hun tactieken aangepast.


De nieuw gegraven tunnels die onlangs door de IDF zijn blootgelegd, bereiken de Israëlische grens, maar steken deze niet over. In tijden van oorlog hoopt Hamas uit de tunnels aan de kant van Gaza te komen, dicht bij het scheidingshek, en er dan doorheen te breken, aldus Ynet.

De terreurgroepen onderzoeken ook manieren om door de ondergrondse barrière te breken, maar zijn er tot nu toe niet in geslaagd zonder alarm te slaan bij het Israëlische leger.

Sinds het einde van Operatie Guardian of the Walls vorig jaar ongeveer, heeft Hamas 1.000 raketten aan zijn bestaande arsenaal toegevoegd. In verhouding tot de periode waarin het werd gedaan, is dit tempo van de raketproductie niet snel, en is het nog meer vertraagd door Israëlische operaties in de Gazastrook.


Hamas begint zich echter te concentreren op de kwaliteit van de projectielen die het produceert in plaats van op de kwantiteit, waardoor het bereik en de nauwkeurigheid worden verbeterd. Ondertussen concentreert de Islamitische Jihad zijn middelen op het gereedmaken van de raketten voor lancering en het verbeteren van hun motoren.


De militaire tak van Hamas heeft ook gewerkt aan het versterken van zijn arsenaal aan drones nadat de recente pogingen van de terreurgroep om UAV's op Israëlisch grondgebied te lanceren zijn mislukt.


Aan het begin van de oorlog van 2021 bombardeerde de IDF een onderzoeksfaciliteit van Hamas waarin elite-functionarissen en ingenieurs, gespecialiseerd in raketten en raketten, werden neergehaald. Het gespecialiseerde team van drone-professionals van Hamas bleef ongedeerd, vandaar dat hun pogingen om vooruitgang te boeken in het veld zijn voortgezet.


Het hele jaar door heeft Hamas ook marine- en landsmokkeloperaties door de grens tussen Gaza en Egypte in gang gezet door hun lading te vermommen om eruit te zien als civiele zendingen. Hamas gebruikt de zendingen om grotere en sterkere motoren te produceren voor boten die door zijn marine commando worden gebruikt, en om explosieve schepen te assembleren.


Als onderdeel van zijn militaire voorbereiding verzamelt Hamas informatie over Israëlische verdedigingssystemen, zoals de Iron Dome, en deelt deze informatie met zijn bondgenoten buiten de Gazastrook, waaronder Iran.


173 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page