top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De top in Parijs voor een nieuwe deal: Hamas presenteerde eisen die Israël niet zal accepteren

Foto: Hoofdkwartier van de families van de gijzelaars


Vandaag (zondag) zal in Parijs een speciale bijeenkomst plaatsvinden van de inlichtingenchefs van Israël, Qatar en Egypte in een poging de onderhandelingen over een nieuwe gijzelingsovereenkomst te starten, meldt N12News.


Gisteravond publiceerden M12News echter in de "Hoofdeditie" dat functionarissen in Israël voorafgaand aan de top verduidelijking geven: Hamas versterkt zijn positie, momenteel zijn er geen voorwaarden die het openen van onderhandelingen mogelijk maken.


Het doel van Israël tijdens de bijeenkomst, die naar verwachting zal worden bijgewoond door het hoofd van de Mossad, Dadi Barnea, het hoofd van de Shin Bet, Ronan Bar, en de reserve-generaal, Nitzan Alon, is om de impasse in de onderhandelingen te doorbreken. "Creëer een raamwerk voor een deal. Hamas dringt aan op het staken van de vijandelijkheden en het terugtrekken van de strijdkrachten uit de Gazastrook, maar voor Israël is het staken van de oorlog een rode lijn. Volgens bronnen in Jeruzalem, Qatar en Egypte zouden ze "creatiever moeten zijn" ".


Hoge functionarissen in Israël zeiden voorafgaand aan de top ook: “We hopen dat we een doorbraak kunnen bereiken, een die echte onderhandelingen zal starten met de wens om tot overeenstemming te komen. Op dit moment laten de omstandigheden het niet toe omdat er geen overeenkomst is. over het algemene kader."


Vertegenwoordigers van alle bemiddelende partijen, behalve Hamas-leiders, zullen naar verwachting aan deze bijeenkomst deelnemen. Naast de Israëlische vertegenwoordigers zullen ook het hoofd van de Amerikaanse CIA, de premier van Qatar en het hoofd van de Egyptische inlichtingendienst in één kamer bijeenkomen.


Tegelijkertijd neemt binnen Israël de druk op de regering om een ​​nieuw akkoord te sluiten toe. De families van de ontvoerden kwamen gisteravond ook bijeen voor een centrale bijeenkomst op het plein van de ontvoerden in Tel Aviv – naast een demonstratie voor het huis van de premier in Caesarea. De families beweerden zelfs dat ze eerder uit het huis van Netanyahu waren verwijderd, en stuurden een bericht: “Als de verwijdering van de ontvoerde families bij het huis van de premier niet wordt gestopt, zullen we aanstaande zaterdag de hoofdbijeenkomst in Ceasarea houden, met deelname van tientallen duizenden burgers".490 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page