top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Deutsche Telekom gaat Israëlische GenCell-brandstofcelsystemen testen


GenCell G5. Foto GenCell


Het Israëlische bedrijf GenCell , een ontwikkelaar van brandstofceltechnologie, heeft bekend gemaakt dat het een strategische samenwerkingskaderovereenkomst heeft afgesloten met telecommunicatiegigant Deutsche Telekom AG.


In het kader van de overeenkomst zal Deutsche Telekom de mogelijkheid onderzoeken om de brandstofcelsystemen van GenCell te integreren in delen van haar communicatienetwerk als alternatief voor generatoren op diesel, als onderdeel van haar inspanningen om de uitstoot van kooldioxide te verminderen door over te schakelen op groene elektriciteit.


Het gaat om het GenCell G5 UPS-systeem, dat in het derde kwartaal van 2021 zal worden geleverd en gebruikt. Dit systeem zal in eerste instantie een week lang worden getest in de laboratoria van Deutsche Telekom in Duitsland.

Als de proef met succes wordt afgerond, zal GenCell worden erkend als een officiële leverancier van Deutsche Telekom en zal het systeem worden goedgekeurd voor aankoop door bedrijven van de Deutsche Telekom groep wereldwijd (in ongeveer 50 landen).


Deutsche Telekom zal ook het A5 off-grid primaire stroomsysteem van GenCell testen, dat dient als een primaire energiebron die wordt gevoed door ammoniak. In 2021 wordt het A5-systeem geïnstalleerd op een mobiele locatie in Duitsland en getest in overeenstemming met een overeengekomen programma, waarbij het A5-systeem 1.000 uur moet worden gebruikt.

GenCell A5 qwordt van een truck geladen. Foto GenCell


GenCell zegt van mening te zijn dat een succesvolle veldtest van het A5-systeem door telecommunicatiebedrijf Neyðarlínan in IJsland de overeenkomst met Deutsche Telekom heeft versneld.


"Naar de mening van het bedrijf vormt deze samenwerkingsovereenkomst, net als de samenwerkingsovereenkomst met de TDK Company, een belangrijk keurmerk voor de technologie die door het bedrijf is ontwikkeld, draagt ​​het aanzienlijk bij aan de positionering van het bedrijf in zijn doelmarkten en helpt het zijn activiteiten uit te breiden met nieuwe klanten in deze markten in overeenstemming met de doelstellingen en strategie van het bedrijf", aldus de persverklaring van GenCell.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page