top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Deze Israëlische bedrijven nemen een standpunt in voor coëxistentie tussen Joden en Arabieren


Shufersal (Supersol), Israëls grootste supermarktketen, plaatste deze foto op Facebook met het onderschrift "We zijn allemaal één familie."


Toen een staakt-het-vuren 11 dagen van raketaanvallen van de Hamas-terreurgroep in Gaza op 10 mei stopte, voelden de Israëli's een gevoel van déjà vu. We hebben deze cyclus van dodelijk raketvuur, vergelding en wapenstilstand eerder meegemaakt en zullen dat waarschijnlijk weer doen.


Maar deze keer is er iets anders: het gelijktijdige geweld van de menigte in gemengde Arabische en Joodse gebieden zoals Lod, Acre (Akko) , Ramle en Jaffa leidden tot letterlijke en metaforische branden die pijn veroorzaakten bij velen die vooruitgang willen boeken in de richting van vreedzaam samenleven, schrijft ISRAEL21C.


Veel van de grootste bedrijven van Israël proberen daar nu wat aan te doen door middel van openbare verklaringen waarin geweld wordt afgekeurd en vreedzaam samenleven wordt bevorderd.


Zoals Dov Kotler, CEO van Bank Hapoalim, het op sociale media uitlegde: "Er zijn momenten waarop het voor het bedrijfsleven verplicht is om zijn stem duidelijk te laten horen."


Cutler vervolgde: ′ ′ Tegen de achtergrond van de storm van de afgelopen dagen die zijn tol heeft geëist en de fundamenten van ons gedeelde leven dreigt te beschadigen, roepen we op om de teruggang te stoppen, zodat we hier samen kunnen blijven werken en leven . "


Harel Insurance gooide een nieuwe slogan in advertenties op billboards in het gehele land "De beste verzekering tegen geweld is coëxistentie".


“Net als iedereen hebben we bij Harel het geweld gezien dat de afgelopen dagen in Israëlische steden heeft plaatsgevonden en voelden we een toewijding en verantwoordelijkheid om alle Israëlische burgers, Arabieren en Joden, op te roepen zich te onthouden van elk soort geweld. De aanklacht tegen geweld is de basis voor een goed samenleven in Israël ”, aldus het bedrijf onder leiding van voorzitter Yair Hamburger en CEO Michel Siboni.


Veel bedrijven plaatsten eenvoudigweg foto's en video's van hun Arabische en Joodse werknemers naast elkaar.


De beelden onderstrepen het weinig bekende feit dat de 21 procent Arabische minderheid van Israël een gestage opmars maakt in de werkgelegenheid voor bedrijven. Alleen Intel Israël telt 600 Arabieren onder zijn 14.000 werknemers in Petah Tikva, Jeruzalem en Kiryat Gat.

Intel, The Strauss Group, Israel Discount Bank, Applied Materials, SAP, Western Digital, Osem en Tnuva behoorden ook tot de tientallen bedrijven die kalmerende, constructieve stemmen aan het publieke debat toevoegden.

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page