top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Digital Shield" van de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot afgerond


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Vandaag, donderdag, is de gezamenlijke oefening "Digital Shield" van de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot afgerond.


De oefening vond plaats in de Golf van Eilat en omvatte de deelname van tientallen soldaten en officieren van de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bij de oefening opereerden bemande schepen van de Israëlische marine, troepen van de 915e Vloot en de "Snapir" -eenheid naast onbemande schepen van de Amerikaanse Vijfde Vloot's Task Force 59.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het doel van de oefening is het versterken van de samenwerking tussen de militairen, het opbouwen van een gedeeld begrip van het maritieme domein en het gebruik van kunstmatige intelligentie als onderdeel van de operationele toolbox.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Hoofd Marineoperaties (N3), RAdm. Daniël Hagari: “Sinds de overgang van de staat Israël naar CENTCOM heeft de Israëlische marine haar operationele capaciteiten uitgebreid naast de Amerikaanse Vijfde Vloot. De oefening "Digital Shield" drukt de integratie uit van geavanceerde technologie, een operationele respons en samenwerking bij uitdagingen die een gecombineerde respons vereisen om de maritieme veiligheid te handhaven. De samenwerking tussen bemande en onbemande schepen vormt een innovatieve kans om een ​​breed maritiem situationeel begrip op te bouwen. Het is ook een kans om extra spelers op te nemen die in de regio actief zijn, die allemaal het doel delen om de veiligheid van de regio en de verschillende vaarroutes te handhaven.”

94 weergaven0 opmerkingen
bottom of page