top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Diplomaten uit Israël, de VS en regionale Arabische bondgenoten hebben hun bijeenkomst afgesloten


De diplomaten tijdens hun Negev-vervolgtop. Foto ministerie van Buitenlandse Zaken


De eerste bijeenkomst van de stuurgroep van de Negev-top bestaande uit Israël, Bahrein, de VAE, Egypte, Marokko en de VS, bestaande uit hoge diplomaten, hebben hun vervolgbijeenkomst op de verleden najaar gehouden Negev-top in Bahrein afgesloten.


Ze overeen zijn gekomen om meer inspanningen te leveren om de veiligheid, stabiliteit en welvaart in het Midden-Oosten te verbeteren.


Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukken de Bahreinse staatssecretaris voor Internationale Zaken, sjeik Abdullah bin Ahmed Al Khalifa, en Alon Ushpiz, de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, in hun verklaringen na de bijeenkomst dat de deelnemende landen het Negev-forum zien als een belangrijk platform voor samenwerking op het gebied van gezamenlijke uitdagingen in de regio.


In Manama bespreken de landen hoe de zes werkgroepen die tijdens de top zijn opgericht - regionale veiligheid, voedsel- en waterzekerheid, energie, gezondheid, onderwijs en tolerantie en toerisme - zullen werken.


Elk van de zes Negev-toplanden zal een van de werkgroepen leiden, die twee of drie keer per jaar bijeenkomen.


"Dit zullen permanente kaders worden voor samenwerking tussen ons en landen in de regio", zei Oded Joseph, ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken, gisteren.
63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page