top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Directeur-generaal van Israëlische Ministerie van Defensie bezoekt Lockheed Martin-Sikorsky fabriek


Lockheed Martin Sikorsky CH-53K Helicopter. Foto Lockheed-Martin


Directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, Maj.-Gen. (ret) Amir Eshel bezocht gisteren (maandag 24 oktober 2022) de Lockheed Martin-Sikorsky-faciliteiten in Stratford, Connecticut, waar hij de CH-53K-helikopterproductielijn toerde.

Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft 12 CH-53K-helikopters gekocht voor gebruik door de Israëlische luchtmacht die de eerder gebruikte "Yasur" -helikopters zullen vervangen. Israël is het tweede land, na de VS, dat de meest geavanceerde zware transporthelikopter in zijn soort ter wereld aanschaft. Het helikopterproductieproces voor de Israëlische luchtmacht zal in de komende maanden beginnen.

Van rechts naar links: hoofd van de IMoD Procurement Mission, Brig.-Gen. (res) Michel Ben Baruch, voorzitter van Sikorsky, Paul Lemmo, directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, generaal-majoor. (ret) Amir Eshel, Lockheed Martin Israel Chief Executive, Brig.-Gen. (res) Joshua (Shiki) Shani. Foto Locheed-Martin

Amir Eshel wordt vergezeld door het hoofd van de IMoD Procurement Mission, Brig.-Gen. (res) Michel Ben Baruch en een ontmoeting met de president van Sikorsky, Paul Lemmo, samen met Lockheed Martin Israel Chief Executive, Brig.-Gen. (res) Joshua (Shiki) Shani. Ze bespraken de voortgang van het project en spraken over de samenwerking met de Israëlische defensie-industrie.

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page