top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Directeur Volksgezondheid voorspelt blijvende daling nieuwe besmettingen en patënten in ziekenhuis


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Na aanleiding van de laatste corona cijfers in Israël voorspelt de directeur van Volksgezondheid, professore Nachman Ash de komende dagen en blijvende daling van het aantal nieuwe corona besmettingen in Israël. Op vrijdag waren dat er 9.739 (donderdag 11.210) terwijl er opzaterdag 4.975 nieuwe besmettingen bijkwamen.


Zaterdag werden 90.308 mensen op het virus getest waarvan er 5,76% positief bleken te zijn, een scherpe daling in vergelijking met vrijdag toen dit op 6,91% uitkwam.


Er zijn nu 91.346 met Covid-19 besmette patiënten in het land waarvan de overgrote meerderheid gevaccineerd is en daardoor lichte klachten heeft en in veel gevallen zelfs helemaal geen klachten.


In quarantainehotels verblijven 165 mensen, terwijl er in de ziekenhuizen 1.126 zijn opgenomen, waarvan er 679 als ernstig ziek worden beschouwd, met 200 kritiek waarvan er 143 aan beademingsapparatuur zijn aangesloten.


Sinds donderdag zijn er 34 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden, volgens gegevens beterft dit niet gevaccineerden, waardoor het aantal doden nu op 7.154 staat.


Voor de komende Rosh Hashana dagen zijn er beperkingen in Israël van kracht, waaronder synagogediensten die zoveel moegelijk in de openlucht moeten plaatsvinden, en beperkingen van het aantal personen in binnen-en buitenruimten.


Ook wordt geadviseerd dat grootouders niet in een ruimte zitten met kinderen die niet zijn gevaccineerd, dit vanwege het besmettingsgevaar.

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page