top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit zijn de Israëlische bedrijven die in april-mei $ 100 miljoen of meer hebben opgehaald


Het team van Unit, een banking-as-a-service platform. Foto met dank aan Unit


De megafinanciering voor bedrijven met Israëlische kantoren in de afgelopen twee maanden werd geleid door cyberbeveiligingsbedrijf Semperis, dat aankondigde dat het meer dan $200 miljoen aan Series C-financiering heeft opgehaald onder leiding van KKR, met deelname van Ten Eleven Ventures, Paladin Capital Group, Atrium Health Strategic Fund, Tech Pioneers Fund en bestaande investeerders, waaronder Insight Partners, meldt ISRAEL21C.


Semperis, gevestigd in New Jersey met R&D-activiteiten in Tel Aviv, is het snelst groeiende cyberbeveiligingsbedrijf in Amerika volgens de ranglijst van de Financial Times in 2022.


Monte Carlo, door Forbes genoemd als het 'nieuwe overblijfsel voor datateams', sloot in mei een Series D-financieringsronde van $ 135 miljoen af. IVP, Accel, GGV Capital, Redpoint Ventures, ICONIQ Growth, Salesforce Ventures en GIC Singapore hielpen Monte Carlo om het eerste bedrijf voor gegevensobservatie te worden dat een waardering van een miljard dollar behaalde.


Gestart in 2019 door het man-en-vrouw-team Barr Moses (CEO) en Lior Gavish (CTO), is Monte Carlo van plan de kapitaalinfusie te gebruiken "om de ervaringen voor zijn honderden klanten te blijven verbeteren, de categorie gegevensobservatie te schalen naar nieuwe verticale markten, en haar go-to-market- en engineeringteams in de VS en EMEA laten groeien.”


Business intelligence-bedrijf Pyramid Analytics kondigde de afsluiting aan van een overtekende Series E-financieringsronde van $ 120 miljoen, "waarbij ons doel met $ 20 miljoen wordt overschreden", blogde CEO en mede-oprichter Omri Kohl op 9 mei.


"Dit brengt onze totale financiering op meer dan $ 200 miljoen en zet ons bedrijf op een versneld pad om de volgende leider op het gebied van analyse te worden."


Pyramid, dat data gestuurde inzichten gebruikt om het zakelijke besluitvormingsproces te automatiseren, ontving investeringen van HIG Growth Partners, Clal Insurance Enterprises Holdings, Kingfisher Capital, General Oriental Investments, Jerusalem Venture Partners (JVP), Sequoia Capital, Viola Growth en Maor Investeringen.


Viz.ai, dat kunstmatige intelligentie toepast op de coördinatie en workflow van de medische zorg, werd een eenhoorn door $ 100 miljoen op te halen tegen een waardering van $ 1,2 miljard. Viz.ai heeft kantoren in Tel Aviv, San Francisco, Portugal en Amsterdam. Het platform is in gebruik in meer dan 1.000 ziekenhuizen.


Optibus haalde $ 100 miljoen op in een Series D-ronde tegen een waardering van $ 1,3 miljard en werd daarmee de eerste eenhoorn in het openbaar vervoer. Sinds de oprichting in 2014 heeft Optibus meer dan 1.000 steden geholpen bij het digitaliseren van hun openbaarvervoersector met behulp van unieke software.


Met het hoofdkantoor in New York City en Tel Aviv, heeft het banking-as-a-service platform Unit $ 100 miljoen opgehaald in een Series C-ronde onder leiding van Insight Partners, waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 1,2 miljard, en zal uitbreiden naar zakelijke creditcards en andere leenproducten zoals als voorschot.


De in Tel Aviv gevestigde Masterschool, een multinationaal netwerk van technische beroepsopleidingsscholen, heeft een startfinancieringsronde van $ 100 miljoen afgesloten onder leiding van Groep 11, met aanzienlijke deelname van Target Global, Pitango Ventures, Dynamic Loop Capital, Sir Ronald Cohen en andere strategische investeerders. Het model van Masterschool, gelanceerd in 2019, pakt het tekort aan technische arbeidskrachten aan met cursussen waarvoor studenten pas betalen nadat ze in het veld zijn aangenomen.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page