top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Docenten uit Australië en Zuid-Afrika woonden KKL - JNF Education Seminar Tour bij in Israël


Foto KKl-JNF


Keren Kayemeth LeIsrael - Joods Nationaal Fonds streeft ernaar de toekomstige generatie leiders sterker te maken en ontvangt in december en januari directeuren en leraren uit SA en Australië. Seminars bestaan ​​uit rondleidingen, ontmoetingen met de educatieve expertise in Israël, militaire, natuur- en erfgoedbezoeken, en het creëren van samenwerkingen tussen KKL - JNF en leraren van over de hele wereld.


In de afgelopen 2 weken heeft KKL - JNF educatieve seminars gehouden voor leraren die specifiek Israël bezoeken om meer te weten te komen over het werk van de organisatie. Ongeveer 60 leraren en directeuren zijn gearriveerd, en hebben studiereizen gemaakt en verschillende seminars gehouden met betrekking tot de KKL - de zionistische activiteit van het JNF in haar 120-jarige activiteit.


Tijdens hun tijd in Israël leerden leraren over het verband tussen de klimaatcrisis en het zionisme, de Israëlische waterindustrie en de KKL - JNF's connectie ermee. Dit alles met als doel de onderwijzers dichter bij Israël in het algemeen en bij de zionistische activiteit van de KKL - JNF in het bijzonder te brengen.


Foto KKL-JNF


In de Australische delegatie werken veel leraren op joodse scholen en hebben ze nog nooit eerder Israël bezocht, aangezien velen van hen niet-joods zijn. Na een rondreis door Israël ontdekten leraren het land en KKL - het werk van JNF, op het gebied van bosbouw, omgaan met de klimaatcrisis, eter, herstel van rivieren en meer. Daarom zullen leraren terugkeren naar hun scholen met een totaal andere houding ten opzichte van het jodendom, het zionisme en Israël, en hopelijk worden ze ambassadeurs van KKL-JNF en het land - wat een grote impact zal hebben op wat kinderen zullen leren over het jodendom, KKL-JNF en Israël. grote milieukwesties. Wat betreft leraren die Israël vele malen hebben bezocht, ze ontdekten iets nieuws - ze ontdekten het land van Israël zoals ze nog nooit eerder hadden gekend door KKL - JNF onderwijsseminar.


Foto KKL-JNF


Wat betreft de Zuid-Afrikaanse delegatie, het belangrijkste doel van KKL – JNF en het schoolbestuur was om het perspectief van leraren op Israël te veranderen, evenals om de houding van deze leraren tegenover Israël te veranderen. KKL - De functionarissen van het JNF verklaarden dat ze daarin waren geslaagd. Aan het eindgesprek van het seminar vertelden de deelnemers van de SA-delegatie opgewonden hoe dit seminar de misvatting over Israël volledig veranderde, en hoeveel ze genoten en geleerd hadden van de tour.


Beide groepen werden ook blootgesteld aan onze educatieve kits en activiteiten die door de leerkrachten met hun leerlingen zullen worden gebruikt.


Foto KKL-JNF


Directeur van de Diaspora Zionist Education Department, Education & Community Division, Slomo Benhaim: "We zijn geïnteresseerd in het opleiden van leraren en directeuren om samen te werken met KKL – JNF en om de educatieve inhoud van de Education and Community Division te gebruiken. In Jeruzalem zijn we van plan om de zionistische identiteit van leraren in de diaspora versterken en zo de verbinding van leerlingen en hun families met Israël versterken."

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page