top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Doorbraak: tot 70% van de Arabische Israëli's zegt dat ze waarschijnlijk zullen stemmen


Foto Israel Democracy Institute


Een speciale 'Arab Society Election' onderzoek van oktober 2022, vandaag gepubliceerd door het Viterbi Family Center for Public Opinion and Policy Research van het Israel Democracy Institute, ontdekte dat 70% van de Arabische Israëli's zegt dat ze van plan zijn te stemmen bij de nationale verkiezingen van komende dinsdag.


50,5% is "zeker " dat ze zullen stemmen en 19,4% "denkt" dat ze zullen stemmen. 29% van de ondervraagden zei dat ze ofwel denken (10,2%) of zeker zijn (19,2%) dat ze niet zullen stemmen. 75% van degenen die zeggen niet van plan te stemmen, zeggen dat hun standpunt niet zal veranderen.


Op de vraag of er een partij is die jou vertegenwoordigt, zei helft zei dat geen van de partijen hun mening vertegenwoordigt, 31% zei dat een van de partijen gedeeltelijk hun mening vertegenwoordigt en slechts 18% zei dat een van de partijen hun mening volledig vertegenwoordigt. Bovendien denkt 53% dat de Arabische leden van de Knesset niet het scala aan standpunten van het Arabische publiek vertegenwoordigen - 45,5% denkt van wel.


Of stemmen deze situatie zal veranderen is het Arabische publiek is verdeeld over deze kwestie – 48% denkt van wel en 52% denkt van niet.


Steun voor toetreding tot de coalitie – 69,5% steunt Arabische partijen die lid worden van een coalitieregering 29% is tegen. 75% zei dat ze de benoeming van de Arabische minister in het kabinet steunen. Wat betreft de vorige coalitieregering: 43% denkt dat Ra'am toetreding tot de coalitie de situatie voor Arabische burgers heeft verbeterd en 55% is het daar niet mee eens.


Op de vraag wat het hart van de verkiezingscampagne zou moeten zijn, denkt 54% dat het probleem van geweld in de Arabische samenleving dat is, 16% vindt huisvesting, 11% de status van de Al-Aqsa moskee en, opvallend, slechts 5% de Palestijnse kwestie.


De meningen lopen uiteen over de belangrijkste reden waarom er veel criminaliteit is in de Arabische samenleving: de drie belangrijkste redenen die werden genoemd waren: 28% zei de economische situatie van het Arabische publiek en de grote financiële beloningen van betrokkenheid in Misdaad; 28% zei het slecht functioneren van politie en wetshandhavingsinstanties; 20% vindt de staat investeert niet voldoende middelen in misdaadpreventie.


Bovendien: 7% zei dat de leiding van de Arabische samenleving niet samenwerkt met de politie; 5% zei dat middelen of samenwerking niet zullen helpen omdat de Arabische samenleving gewelddadig is; 4% gaf de schuld aan waarden, thuis en onderwijs, 2,5% aan de afname van de macht en invloed van gezaghebbende instellingen in de Arabische samenleving - 3,5% zei dat alle redenen relevant zijn en 2% weet het niet.122 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page