top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eén van de top Hamas commandanten, commandant van het centrale Jabaliya-bataljon van Hamas, gedood


Foto IDF woordvoerder


De IDF en ISA doodden de commandant van het centrale Jabaliya-bataljon van Hamas, een van de leiders van de moorddadige terreuraanval op 7 oktober en een van de top commandanten van Hamas.


Een paar uur geleden doodden IDF-straaljagers, handelend op basis van de inlichtingen van de ISA, Ibrahim Biari, de commandant van het centrale Jabaliya-bataljon van Hamas. Biari was een van de leiders die verantwoordelijk was voor het sturen van ‘Nukbha’-terroristen naar Israël om de moorddadige terreuraanval op 7 oktober uit te voeren. Bij de aanval werden talloze Hamas-terroristen getroffen.


Biari hield toezicht op alle militaire operaties in de noordelijke Gazastrook sinds de IDF binnenkwam. Hij was ook verantwoordelijk voor het sturen van de terroristen die in 2004 de terroristische aanslag in de haven van Ashdod uitvoerden, waarbij dertien Israëli's werden vermoord, en was verantwoordelijk voor het richten van raketbeschietingen op Israël en het bevorderen van talloze aanvallen op de IDF in de afgelopen twintig jaar.


Zijn eliminatie werd uitgevoerd als onderdeel van een grootschalige aanval op terroristen en terreurinfrastructuur van het Centrale Jabaliya-bataljon, dat de controle had overgenomen over civiele gebouwen in Gaza-stad. De aanval beschadigde het commando en de controle van Hamas in het gebied, evenals zijn vermogen om militaire activiteiten te richten tegen IDF-soldaten die in de hele Gazastrook opereerden.


Het Jabaliya complex. Foto IDF woordvoerder


Als gevolg van de aanval werd een groot aantal terroristen die bij Biari waren gedood. De ondergrondse terreurinfrastructuur, ingebed onder de gebouwen, die door de terroristen werd gebruikt, stortte ook in na de aanval.


De IDF herhaalt zijn oproep aan de inwoners van het gebied om voor hun veiligheid naar het zuiden te verhuizen.

247 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page