top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ECOncrete uit Israël door Bloomberg gekozen als pionier op het gebied van klimaatinnovatie


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische cleantechbedrijf ECOncrete werd door onderzoeksbureau BlommbergNEF dat zich bezighoudt met disruptieve technologieën die de overgang naar een koolstofarme economie stimuleren, gekozen als een van de tientallen internationale 2021 BNEF-pioniers.


BNEF-pioniers worden gekozen vanwege hun potentieel in het optimaliseren van lange afstand vracht, het maken van duurzame materialen, het volgen van broeikasgassen, het waarderen van koolstofputten en het verminderen van het gebruik van energie en chemicaliën, aldus ISRAEL21C.


De wedstrijd ontving ongeveer 250 aanmeldingen uit 36 ​​landen. De kandidaten werden beoordeeld op drie criteria: de mogelijke impact op de uitstoot van broeikasgassen en de planeet; de mate van technologische innovatie en nieuwheid; en de waarschijnlijkheid van adoptie.

ECOncrete was de enige Israëlische winnaar en een van de slechts vier van buiten de Verenigde Staten. Zijn milieu gevoelige betonproducten bevorderen de mariene biodiversiteit en verhogen tegelijkertijd de structurele stabiliteit, levensduur en esthetiek van stedelijke waterfronten en kuststructuren.


"Beton is het op een na meest gebruikte materiaal ter wereld, is verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot en wordt gebruikt in ongeveer 70% van onze kustinfrastructuur", aldus Ido Sella, CEO van ECOncrete.

“Terwijl we ons aanpassen aan de stijgende zeeën en de toegenomen kustontwikkeling onder meer hulpbronnenstress, biedt ECOncrete toegankelijke technologie om tegelijkertijd activa te beschermen en mariene ecosystemen nieuw leven in te blazen.


ECOncrete biedt een ongekende kans om milieuoplossingen in traditionele infrastructuur in te bouwen door habitat te creëren, de biodiversiteit te verdubbelen en kooldioxide op te slaan. " In februari heeft ISRAEL21c ECOncrete opgenomen onder 10 hightechoplossingen om de bouw slim en veilig te maken .


Afgelopen maand maart werd de meermaals bekroonde medeoprichter van het bedrijf, Shimrit Perkol-Finkel, op tragische wijze gedood door een vrachtwagen terwijl ze op een elektrische scooter reed in Tel Aviv.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page