top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een driedaagse oefening met de Israëlische marine

Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Het was een speciale week voor de soldaten en officieren van de Israëlische marine - zonder enige waarschuwing vooraf verlieten ze hun basis in Haifa en vertrokken naar zee. Daar oefenden Flotilla 3, Flotilla 7, de Naval Commando Unit en zelfs het 193rd Air Force Squadron samen om een ​​operationele situatie te simuleren.


Na een paar uur diep de zee in te hebben gevaren, zonder land in zicht, begonnen de elite-eenheden van de Israëlische marine aan een speciale trainingsoefening. Ze oefenden met het afvuren van raketten op marine doelen, het afslaan van UAV-aanvallen en het beschermen van de marine-arena van de staat Israël. Het doel van de oefening: ervoor zorgen dat deze eenheden klaar zijn voor toekomstige uitdagingen. Dit is wat we hebben waargenomen:


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Heb je ooit in een korvet van de Israëlische marine gezeten?

De Israëlische marine is uitgerust met de meest geavanceerde korvetten ter wereld. Met behulp hiervan bewaakt en beschermt de Israëlische marine de marine-arena van de staat Israël. Tijdens deze oefening sloten we ons aan bij de INS Chetz "Niri t", een Sa'ar 4.5-klasse raketboot.


Hoe werkt het?

De bemanning van INS Chetz is verdeeld in vier afdelingen, elk met hun eigen verantwoordelijkheden:


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Wapenafdeling - Deze afdeling is verantwoordelijk voor de aanvalsmogelijkheden van het schip. De hele dag staan ​​ze paraat, klaar om in elke operationele situatie op te treden. Een deel van hun taak is om alle raketten van het schip te hanteren en ze indien nodig te lanceren. Ook zeelieden maken deel uit van deze afdeling.


Foto IDF-woordvoerderseenheid

Afdeling Elektronica - Soldaten in deze afdeling hebben de leiding over de verdedigingssystemen van het korvet. Soldaten in deze afdeling bedienen antiraketsystemen, militaire computers en Electronic Warfare-systemen.


Machineafdeling - Elke soldaat in deze afdeling weet elk mechanisch of elektrisch probleem op te lossen waarmee het schip kan worden geconfronteerd. Ze kennen elke schroef van het schip en zijn bereid om elke storing op te lossen, zelfs in gespannen tijden.


Afdeling Ontdekking, Navigatie en Communicatie - Deze soldaten bouwen op elk moment een bijgewerkte status van de huidige zeesituatie op. Ze zijn verantwoordelijk voor alle communicatie van het schip met andere schepen en weten hoe ze moeten coördineren met militaire middelen die aan de Israëlische kusten worden ingezet.Deze vier afdelingen werken samen om te zorgen voor optimale bescherming, geavanceerde aanvalsmogelijkheden, efficiënt onderhoud en communicatie met andere schepen tijdens routine- en noodactiviteiten.


Dit artikel verscheen eerder in het IDF online magazine56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page