top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een nieuw Israëlisch platform speciaal gemaakt voor influencers op het gebied van cyberbeveiliging


Foto door cottonbro via Pexels.com


Of je ze nu leuk vindt of niet, influencers op social media zijn er om te blijven. Beroemdheden en modellen die de nieuwste mode of producten promoten, zijn een integraal onderdeel van Instagram, Facebook, TikTok en anderen.


Het blijkt dat de business van cybersecurity ook influencers heeft. Ze kleden zich misschien niet in de zwemkleding van deze zomer, maar ze delen graag informatie over bedrijven en diensten die apparaten en infrastructuur beschermen tegen hackers en oplichting.


Een influencer zijn - cybersecurity of anderszins - betekent constant op zoek zijn naar nieuwe inhoud om te plaatsen.

Cyfluencer, een nieuw platform van de Israëlische startup WadiDigital, heeft als doel cybersecurity-influencers te verbinden met de informatie die ze nodig hebben om top-of-mind te blijven.


"Business-to-business influencer marketing is kapot", zegt Yoel Israel, de CEO van WadiDigital die ook Cyfluencer oprichtte, tegen ISRAEL21C. "Het is verschrikkelijk. Ze moeten het meer als B2C doen.”


Beheer van cyberinhoud

Cyfluencer pakt twee van de grootste uitdagingen aan waarmee cyberbedrijven worden geconfronteerd die een tech-influencer willen inschakelen.


De eerste is de perceptie dat de influencer door het bedrijf wordt betaald als een interne promotor. Dat is vooral het geval als de influencer de inhoud van hetzelfde bedrijf keer op keer promoot.


En ten tweede, aangezien een influencer een beperkte (zelfs grote) aanhang heeft, zal het publiek niet meer geïnteresseerd zijn als ze materiaal van dezelfde bedrijven blijven zien.


Cyfluencer heft dat model op door cybersecurity-inhoud op zijn platform te beheren; influencers zijn vrij om te kiezen wat hun technische fantasie prikkelt zonder verplichtingen, zegt Israël - pak gewoon de link en ga.


Beïnvloeders kunnen ervoor kiezen om de inhoud van Cyinfluencer te posten die hen opvalt. Foto met dank aan WadiDigital


De influencers worden aan het einde van de maand betaald nadat alle doorkliks zijn verwerkt. U hoeft zich geen zorgen te maken over juridische documenten of het najagen van aanbetalingen.


Cyfluencer geeft bedrijven de mogelijkheid om te kiezen wie hun inhoud kan delen en via welke platforms. Bedrijven betalen een maandelijks minimum waarbij het bedrag omhoog gaat op basis van de geleverde klikken.


Cyfluencer stelt een limiet in, waarna de campagne wordt stopgezet, wat betekent dat geen enkele andere influencer dezelfde content kan pakken.


Verbeterde influencer campagnes

Cyfluencer streeft ernaar het aantal influencers dat beschikbaar is voor cyberbeveiligingsbedrijven drastisch te vergroten.


Tegenwoordig is 85 procent van de inhoud die op LinkedIn wordt gedeeld, afkomstig van 40 influencers en 20 bedrijven, zegt Israël.


Cyfluencer heeft momenteel “ten noorden van 20 bedrijven (de helft in Israël en de helft over de hele wereld) en zo’n 80 influencers, voornamelijk in Noord-Amerika.


Yoel Israël, die vanuit Philadelphia naar Israël emigreerde, vertelt ISRAEL21c dat hij Cyfluencer heeft gemaakt "nadat drie cybersecurity-klanten binnen zes maanden naar me toe kwamen met de vraag hoe ze hun influencer campagnes konden verbeteren."


Uitvoerend team van Cyinfluencer, van links: Yehuda Sunshine, Yael Moav, Yoel Israel. Foto met dank aan WadiDigital


Influencers werken doorgaans zes tot twaalf maanden samen met een bedrijf, waarin ze regelmatig blogposts en whitepapers schrijven, beurzen bijwonen en webinars organiseren.


Yoel Israël wijst op het in Ramat Gan gevestigde Cyolo, een vroege klant van Cyfluencer. De influencer van het bedrijf - een cyberbeveiligingsprofessional met 10.000 volgers op LinkedIn - organiseerde en co-host een webinar voor het bedrijf, wat resulteerde in een aanwezigheidspercentage van 28%, wat volgens Israël erg hoog is. Het evenement genereerde hetzelfde aantal leads dat het bedrijf had kunnen krijgen van grotere leveranciers van virtuele conferenties tegen een kwart van de kosten.


"Cyberbedrijven betalen misschien $ 5.000 voor een PR-stuk of een provisie van $ 10.000 per maand. Maar niemand ziet PR tegenwoordig. Die stukjes worden online heel snel naar beneden geduwd', zegt Israël. "Voor $ 1.500 kan een bedrijf lid worden van het Cyfluencer-platform."


Zit er niet in voor het geld

Wie zijn cybersecurity-beïnvloeders? Soms zijn het chief security of chief technology officers bij cybersecuritybedrijven, die hun eigen merk willen opbouwen.


Anderen zijn voormalige tech executives die voor zichzelf zijn begonnen als consultant of met pensioen zijn gegaan na een exit.


Als zodanig doen veel influencers het niet voor het geld. "Ze willen niet de verantwoordelijkheid om te zeggen dat ze op hun post worden betaald", zegt Israël. Dat is vaak het geval als ze nog voor een bedrijf werken.


Beïnvloeders in deze ruimte hebben hun werk voor hen gedaan; cyberbeveiliging professionals worden bijna per definitie betaald om niemand te vertrouwen.


Israël benadrukt dat door ervoor te zorgen dat alleen influencers die echt om cyberbeveiliging geven en die al een sterke aanhang hebben, op het platform worden geaccepteerd, Cyfluencer voorbij de natuurlijke scepsis van de industrie kan komen.


Naast het huidige platform wil Israël dat Cyfluencer uitbreidt tot een volledig cyberbeveiligingsnetwerk, hoewel "we ons nog in de beginfase bevinden", geeft hij toe.


Israël ongefilterd

Cybersecurity is slechts een startpunt voor Israël (een naamsverandering is dan waarschijnlijk op zijn plaats). Israël hoopt hetzelfde soort influencer-contentplatform naar andere industrieën te brengen, zoals groene technologie. Ondertussen zou cyberbeveiliging het driekoppige personeel van het bedrijf enige tijd bezig moeten houden.


Is Cyfluencer winstgevend? Niet helemaal, hoewel het bijna cashflow break-even is. Maar voorlopig wordt het platform ondersteund door WadiDigital, opgericht in 2012. Beide entiteiten staan ​​open voor het inzamelen van geld, merkt Israël op.


Israël richtte Cyfluencer op met PR-specialist Yehudah Sunshine en Yael Moav, de teamleider van het bedrijf.


Buiten de wereld van influencers, organiseert Israël de podcast "Israel Unfiltered" , waarin hij ondernemers en beroemdheden interviewt. Recente gasten waren onder meer de Israëlische actrice Rotem Sela (bekend van Baker and the Beauty); Pamela Cohen, een activist in de Amerikaanse Sovjet Joden beweging; Amerikaanse basketballer werd ondernemer Tamir Goodman; en Yael Eckstein van de Internationale Vereniging van Christenen en Joden.

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page