top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een op Israëlische software gebaseerde 'badmeester' gaat zwemmers redden op stranden in de Emiraten


Foto via Freepik


Een door AI aangedreven 'badmeester', ontwikkeld in Israël, wordt voor het eerst gebruikt om levens te redden voor stranden in de Verenigde Arabische Emiraten.


SightBit analyseert een live videofeed van bestaande camera's aan het water en slaat alarm als het gedragspatronen detecteert die verband houden met verdrinking.


De technologie is al ingezet in Tel Aviv en Ashdod in Israël, en op stranden in Brazilië, Canada en de Verenigde Staten.


Het zal nu ook in de VAE worden gebruikt in een overeenkomst met Blueguard, een waterveiligheids- en eerstehulpbedrijf gevestigd in Dubai, als onderdeel van zijn ‘blended lifeguarding’ – waarbij technologie de traditionele reddingstechnieken aanvult


De software van SightBit maakt gebruik van deep learning, computer vision en risicobeoordelingsalgoritmen om zwemmers in nood, kinderen zonder toezicht, stromingen, gaten in de kust en draaikolken te identificeren.


Het werkt continu, controleert elke persoon of object dat het water ingaat en volgt hun bewegingen. Het kan ook automatische luidsprekers en schijnwerpers activeren en drones met reddingsgordels naar zwemmers sturen die in direct gevaar verkeren.


En het is getraind om vervuiling in open water op te sporen en te voorspellen waar deze zich zal verspreiden.SightBit maakt gebruik van bestaande tv-bewakingscamera's, zodat er geen nieuwe apparatuur hoeft te worden geïnstalleerd. Iedereen kan 300 meter kustlijn scannen.


Het bedrijf, gevestigd in Beersheva – ver weg van de zee – zegt dat het systeem een ​​revolutie teweegbrengt in de reddingsoperaties in de oceaan. Tot de succesverhalen behoren incidenten waarbij een vader en zoon werden geïdentificeerd die waren betrapt bij een vloedgolf aan de kust van Tel Aviv.


“De missie van SightBit is om overal levens te helpen redden”, zegt Adam Bismut, CEO van het bedrijf in gesprek met ISRAEL21c. “We zijn heel blij met de kans die we krijgen om onze revolutionaire technologie naar de VAE te brengen en de levens van de geweldige mensen die daar wonen te beschermen.


Bismut richtte SightBit in 2018 op nadat hij getuige was geweest van een bijna fataal verdrinkingsincident. Hij was bezorgd toen hij zag dat strandwachten afhankelijk waren van het scannen van de kustlijn met een verrekijker en besloot zijn kennis van geavanceerde beeldverwerkingstechnologieën te gebruiken om de situatie aan te pakken.


“Gezien de innovatieve, geavanceerde technologie, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van SightBit, heeft Blueguard vastgesteld dat een dergelijke samenwerking zowel bedrijven als, belangrijker nog, alle burgers en toeristen in de Golfregio ten goede zal komen.”


Blueguard Managing Director Luke Cunningham zei: “Onze inzet voor waterveiligheid, in combinatie met de geavanceerde technologie van SightBit, zal het strandbeheer en de veiligheid in de VAE transformeren. We voorzien dat dit ten goede zal komen aan een breed scala aan belanghebbenden, waaronder overheden, hotels, strandexploitanten en eigenlijk iedereen die de toegang of activiteiten in open water beheert.”


207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page