top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een substantiële poging tot wapensmokkel vanuit Israël naar de Westbank werd verijdeld


Crossing Points Authority, Israëlische Ministerie van Defensie


De bewakers van de grensovergangsautoriteit van het Israëlische Ministerie van Defensie hebben een poging verijdeld om ongeveer 4.000 5,56 mm-kogels vanuit Israël naar Noord-Samaris te smokkelen bij de Reihan Crossing. Tevens heeft de IDF in de afgelopen nacht terreurverdachten gearresteerd en wapens in beslag genomen


Twee Israëlische burgers van Wadi Ara arriveerden aan de Israëlische kant van de oversteekplaats en wekten argwaan bij de bewakers van het MOD. Na doorzoeking van de auto werden vier gestolen IDF-dozen met ongeveer 4.000 kogels gevonden.


Crossing Points Authority, Israëlische Ministerie van Defensie


De munitie is in beslag genomen en de verdachten zijn overgedragen aan de veiligheidstroepen.


De afgelopen nacht voerden de IDF en Israëlische veiligheidstroepen activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden al-Midya, Ni'lin, Qarawat Bani Hassan, Nur Shams en de stad Hebron, om gezochte verdachten te arresteren.


IDF-soldaten hebben zeven personen aangehouden die verdacht worden van terroristische activiteiten in de steden al-Midya, Ni'lin en Qarawat Bani Hassan.


Tijdens de anti-terreuractiviteit in Nur Shams zijn schoten gehoord in de omgeving.


IDF-soldaten opereerden ook in de stad Hebron en arresteerden een terreurverdachte en namen een M-16-geweer en extra wapens in beslag.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In totaal zijn er 's nachts negen verdachten aangehouden. De verdachten en de wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de Israëlische veiligheidstroepen.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page