top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een ultraorthodoxe moeder van 11 kinderen is benoemd tot hoge post bij Israëlische brandweer


Rachel Pisam. Foto via Israëlische brandweer / Ynet


De Israëlische brandweer en reddingsdiensten hebben aangekondigd dat Rachel Pisam, een 55-jarige ultraorthodoxe moeder van 11 kinderen, zal worden gepromoveerd tot de Tafsar-rang, wat gelijk is aan generaal-majoor in de IDF. Ze wordt de eerste vrouw van deze rang in de diensten en wordt hoofd afdeling personeelszaken.


"Mijn kinderen vertelden me dat ik hun bron van trots ben", zei Pisam tegen Ynet. "Een van hen was minder ontroerd door de rangschikking, en meer door de sirene die op mijn auto zal komen."

Pisam ontving dinsdag het nieuws van haar benoeming. 'Een vrouw in zo'n positie, in een operationele reeks en in uniform doorbreekt het glazen plafond voor zowel vrouwen als het Haredi-volk. Ik weet niet of het tien jaar geleden mogelijk was.'


Minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev prees Pisam en zei dat "er geen kandidaat is die waardiger is dan deze. Voor mij vertegenwoordigt ze alles wat geweldig is aan Israël en hoe het mensen uit alle sectoren integreert."


Rachel Pisam en haar familie. Foto via Israëlische brandweer / Ynet


Pisam zei dat voordat ze naar de functie solliciteerde, ze om een ​​zegen vroeg van een prominente rabbijn in de ultraorthodoxe sector. "Ik heb ook overlegd met mijn man en familie en ze hebben me ertoe aangezet mijn droom te vervullen. Mijn buren en vrienden zeiden dat ze trots zouden zijn om me in uniform met de nieuwe rang te zien," voegde Pisam eraan toe.


Commissaris van de Israëlische brandweer en reddingsdiensten Eyal Caspi zei dat Pisam de eerste vrouw zal zijn die deel gaat uitmaken van het hogere bevelvoerend personeel. "Pisam zal geschiedenis schrijven. Als onderdeel van haar rol zal ze moeten passen in de brandbestrijdingsserie voor de verschillende dreigingen en scenario's in een tijdperk van de wereldwijde klimaatcrisis, evenals het aanpassen van de brandweer- en reddingsdiensten om een ​​leidende noodsituatie te zijn lichaam en een centraal onderdeel van de nationale veerkracht in Israël."


Pisam diende in het verleden bij de Israëlische luchtmacht en bereikte de rang van majoor. Ze heeft een bachelor in sociale wetenschappen en een postdoctorale graad in openbaar beleid van de Hebreeuwse Universiteit. Ze werkte ook in hogere functies in de publieke sector, waarvan de laatste bij het ministerie van Openbare Veiligheid.
1.052 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page