top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een zonnebril met software in de glazen voor dichtbij en veraf, ontwikkeld door Israëlische bedrijf


De zonnebril met software in de glazen. Foto DeepOptics


Het in Petah Tikva gevestigde bedrijf DeepOptics heeft een gepatenteerde lenstechnologie ontwikkeld die naadloos schakelt tussen ver en dichtbij zicht door de pixels in het glas te heroriënteren.


Dus als ik met mijn vinger over de aanraakgevoelige kant van het dikke zwarte zonnebrilframe ga en door het raam van de Bistro kijk, kan ik duidelijk het gebouw aan de overkant van de parkeerplaats zien.


Nog een veegbeweging en het verre tafereel vervaagt. Ik kan op magische wijze een pagina op Alons Kindle lezen, aldus Brian Blum in ISRAEL21C.


Ik veeg met mijn vinger heen en weer, vrolijk wisselend dichtbij voor afstand en weer terug. Voor deze langdurige drager van progressieve (multifocale) lenzen, is de 32°N-zonnebril van DeepOptics niets minder dan een verslavend, adaptief wonder.


In tegenstelling tot wanneer ik multifocale lenzen draag, is er geen vervorming bij de 32 ° N's. Bovendien, in plaats van beperkt te zijn tot een kleine strook waar ik duidelijk kan zien om te lezen (ongemakkelijk mijn hoofd kantelen om naar beneden te kijken), is met DeepOptics de hele lens beschikbaar en helder.


De prijs is ook leuk: slechts $ 250 (€ 208,50) voor een paar. Als ik nieuwe multifocale brillenglazen koop, kunnen de kosten in Israël gemakkelijk boven de $ 1.200 (€ 1.000) uitkomen. De zonnebrillen van DeepOptics kunnen vooraf worden besteld (met korting) als onderdeel van een Kickstarter-campagne; verzending wordt verwacht in ongeveer 10 maanden.


Hoe het werkt

DeepOptics-zonnebrillen hebben vloeibare kristallagen die zijn opgesplitst in kleine pixels, die op elk punt van de pixel kunnen draaien.


Wanneer de drager veegt, berekent een kleine processor ingebed in de tempel het persoonlijke recept van de gebruiker en geeft het miljoenen kleine pixels in de lens de opdracht om hun elektrische toestand te veranderen om objecten dichtbij scherp te stellen.


Jody Blum probeert een DeepOptics 32 ° N-zonnebril op het hoofdkantoor van het bedrijf in Petah Tikva met CSO Alex Alon. Foto door Brian Blum


Er zijn geen bewegende delen en geen extra gewicht. De kleine oplaadbare batterij zou een hele dag mee moeten gaan. Als de batterij leeg raakt, staan ​​de lenzen standaard op de "plano" (ongecorrigeerde) instelling, dus je kunt ze nog steeds voor afstand gebruiken.


DeepOptics begint met zonnebrillen vanwege de frustraties die mensen boven de 45 hebben met presbyopie - een natuurlijk onderdeel van veroudering dat ervoor zorgt dat ogen het vermogen verliezen om gemakkelijk van focus te veranderen. Het treft zo'n 1,8 miljard mensen en is de belangrijkste reden waarom mensen van middelbare leeftijd plotseling een leesbril nodig hebben.


Voor zulke mensen vormt een zonnebril een probleem. Als je naar je mobiele telefoon wilt kijken, moet je je zonnebril afzetten. Aangezien de gemiddelde persoon tot 58 keer per dag op zijn telefoon kijkt, is de moeite niet onbelangrijk.


Na de vermoedelijk succesvolle lancering van de DeepOptics-zonnebril, zijn er nog twee producten in de pijplijn: een bril met aparte sterktes voor afstand en dichtbij (de versie die op Kickstarter wordt verkocht, heeft plano voor afstand) en een bril die werkt voor alle soorten monturen, niet alleen zonnebrillen.


De laatste zal pas over een paar jaar klaar zijn, vertelt Yariv Haddad, CEO van DeepOptics, aan ISRAEL21c. Deze bril heeft een ingebouwde eye-tracker, zodat gebruikers niet hoeven te vegen om naar de leesmodus te gaan en weer terug. De software "ziet" waar u kijkt en roteert de pixels dienovereenkomstig.
259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page