top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Eerste beelden van de enorme legeroefening van Israël en Amerika


Foto via US Central Command


Ondanks het waas van geheimzinnigheid rond de enorme legeroefening van IDF en het Amerikaanse leger die op dit moment plaats vindt, wordt wel duidelijk dat het geldt als een waarschuwing voor Iran.


De IDF kondigde maandag de start aan van de oefening "Basalt Oaks" samen met het Central Command of the United States Army, nadat de Amerikaanse commandanten vorige week in Israël waren aangekomen, onder meer om plannen goed te keuren en deel te nemen aan de verandering van commando tussen voormalig stafchef Aviv Kochavi en stafchef Harezi HaLevi.


Foto via US Central Command


Terwijl de IDF zei dat de oefening de gezamenlijke Israëlisch-Amerikaanse paraatheid op de proef zou stellen, zeiden veiligheidsfunctionarissen dat de oefening in de praktijk complexe scenario's simuleerde voor een aanval op doelen ver van de grenzen van de staat Israël, en ter verdediging tegen diverse bedreigingen voor de achterkant van de staat Israël, terwijl een verscheidenheid aan Amerikaanse en Israëlische strijdkrachten in de lucht en op het land worden geïntegreerd.


Foto via US Central Command


Volgens veiligheidsfunctionarissen worden voor het doel van de missie gezamenlijke commandanten gebruikt om de complexe operaties te synchroniseren en een gemeenschappelijke taal tussen alle strijdkrachten te creëren. Deze oefening omvat onder meer raketschepen, vliegdekschepen, op afstand bemande vliegtuigen, onderzeeërs van de marine, helikopters, gevechtsvliegtuigen, tankvliegtuigen, transport- en aanvalshelikopters, diverse vaartuigen, batterijen voor het lanceren van raketten en Amerikaanse marinetankers.

Foto via US Central Command


Ondanks de grote inspanning van de IDF en het Amerikaanse leger om compartimentering op te leggen aan de oefening, legden veiligheidsfunctionarissen uit dat de scenario's van de oefening zijn aangepast om doelen in de derde cirkel aan te vallen - Iran. Mochten er in het Midden-Oosten twijfels zijn over de ernst van de Amerikaanse oefening, dan is het belangrijk om de combinatie van de "Ram"-tankvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht en de KC46-vliegtuigen gemaakt door de Boeing Company te bekijken. Volgens de bronnen koopt de IDF deze vliegtuigen van het Amerikaanse ministerie van Defensie, wat de hoeveelheid brandstof voor bijtanken in de lucht en hun actieradius aanzienlijk zal vergroten.

Foto IDF-woordvoerder


Om een ​​signaal af te geven aan het Ayatollah-regime, doen Amerikaanse B-52 bommenwerpers mee aan de oefening, die elk meer dan dertig ton aan verschillende bommen kunnen vervoeren en een vliegbereik van meer dan 14.000 kilometer hebben zonder bijtanken vanuit de lucht. Ook kan de bommenwerper nucleaire raketten vervoeren. De capaciteiten van de bommenwerpers, die het afgelopen jaar een escorte van F35-Adir vliegtuigen ontvingen van de Israëlische luchtmacht in het Midden-Oosten, duiden op de intentie om aanval en vernietiging te testen door middel van een enorm scala aan bewapening tegen diep in de grond gegraven doelen, vergelijkbaar met naar nucleaire installaties in Iran. Daarnaast werd een zee-, lucht- en landmanoeuvre uitgevoerd die offensieve en defensieve operaties, het verzamelen van inlichtingen en zelfs redding simuleert.

Foto IDF-woordvoerder


Gisteren werd met tientallen raketlanceringen geoefend in Zuid-Israël met behulp van het Himars-systeem, waarbij elke batterij zes raketten in enkele seconden kan lanceren, die elk 5 ton wegen. De veiligheidsfunctionarissen weigerden commentaar te geven op de marinemanoeuvre, maar uit de tankers en de reikwijdte van de schepen kan worden opgemaakt dat het de bedoeling is om weg te blijven van de grenzen van de staat Israël in de maritieme ruimte, evenals om omgaan met een scenario van snelle schepen vergelijkbaar met de vloten van schepen die door het Iraanse leger worden geëxploiteerd.

101 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page