top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste insectenradar in zijn soort geïnstalleerd in de Hula-vallei in Israël


Vogels in de Hula vallei. Screenshot YouTube


Onderzoekers van de Universiteit van Haifa hebben onlangs de eerste insectenradar in zijn soort geïnstalleerd in de Hula-vallei in Israël.


Met het apparaat kunnen wetenschappers essentiële informatie over insecten verkrijgen, zegt prof. Nir Sapir van de afdeling evolutionaire en milieubiologie van de universiteit.


Dit station verzamelt essentiële informatie over insecten in de Hula-vallei in Israël. Foto met dank aan de Universiteit van Haifa


De radar zal onderzoekers helpen de Fall Armyworm te volgen, een invasieve soort mot die onlangs vanuit Zuid-Amerika in Israël is aangekomen. Sapir legde uit dat deze soort een van de meest schadelijke ter wereld is en waarvan bekend is dat hij schade toebrengt aan meer dan 350 soorten planten.


In samenwerking met Liora Shaltiel-Harpaz van het Tel Hai College en het MIGAL Galilee Research Institute , zegt Sapir dat hij en andere onderzoekers de radar zullen gebruiken "om de beweging van deze motten te begrijpen, als een eerste stap naar het beheersen van hun verspreiding."


De lichamen van insecten bevatten meestal 10% stikstof en 1% fosfor. Dit maakt ze een uitstekende meststof voor planten en gewassen, en voer voor vogels, vleermuizen en andere soorten. Veel insecten spelen een cruciale rol bij het in stand houden van ecosystemen. Insectenmigratie is zelfs de grootste migratie in terrestrische omgevingen, waarbij een biomassa wordt gecreëerd die bijna acht keer groter is dan die van trekvogels.


"Dankzij de radar zullen we binnen een paar jaar in staat zijn om de hoeveelheden insecten van elke gegeven grootte en groep te berekenen die Israël doorkruisen, iets dat onmogelijk was met de vorige tools," zei Sapir.
77 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page