top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elektrische motor uit Israël is zo groot als een smartphone


Prototype van de elektrische motor van EVR Motors. Foto met dank aan EVR Motors


De succesvolle acceptatie van elektrische voertuigen is afhankelijk van aantrekkelijke prijzen, accu's met een grote actieradius en lichtgewicht motoren en onderdelen. Israëlische bedrijven zoals StoreDot werken aan betere batterijen, terwijl REE een alles-in-één "skateboard" chassis heeft ontwikkeld .


Nu heeft EVR Motors een nieuwe elektromotor aangekondigd die minder dan half zo groot is als bestaande modellen - ongeveer de lengte van een smartphone, meldt ISRAEL21C.


De motor van EVR is gebaseerd op een topologie die hij TSRF - Trapeziumvormige Stator Radiale Flux noemt. Het is ontworpen om RFPM-motoren (radiale flux permanente magneet) met vergelijkbaar vermogen te vervangen. Het bedrijf heeft een prototype ontwikkeld en is van plan later dit jaar een productieklare motor op de markt te brengen.


Elektromotoren "zijn de afgelopen decennia vrijwel hetzelfde gebleven", zegt Opher Doron, CEO van EVR Motors. De nieuwe motoren van het bedrijf zijn "klein, licht in gewicht en zullen autofabrikanten betere prestaties bieden, terwijl ze de installatieflexibiliteit vergroten en de kosten verlagen."


Het team van EVR Motors in Petah Tikva. Foto met dank aan EVR Motors


EVR zegt dat zijn motoren kunnen worden aangepast om te werken met allerlei EV's, van tweewielers tot vrachtwagens, en van 100 procent batterij-elektrische voertuigen (BEV's) tot hybride auto's. Opladen kan worden gedaan vanaf stopcontacten met een spanning variërend van 48 volt tot 800 volt (dit laatste kan de batterij veel sneller doen opladen).


Er moet nog meer worden getest: het huidige prototype is een luchtgekoelde motor van 9 kilogram. Nieuwere versies van de motor worden getest met verschillende voltages, met vloeistofkoeling en voor gebruik met ferrietmagneten. Er worden ook grotere motoren voor bedrijfsvoertuigen ontwikkeld.


EVR Motors, gevestigd in Petah Tikva, heeft sinds de oprichting in 2012 een startkapitaal van $ 5,5 miljoen opgehaald, onder meer van Marius Nacht (medeoprichter van de Israëlische cyberbeveiligingsmacht Check Point), Teramips Technologies en de Israel Innovation Authority.


Doron, CEO van EVR Motors, was voorheen algemeen directeur van IAI's Space Division, waar hij leiding gaf aan het team dat de Beresheet-maanlander van SpaceIL ontwierp en bouwde.159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page