top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Energean vindt opnieuw aardgas voor de kust van Israël, dit keer 13 miljard kubieke meter


Foto Energean


Opnieuw een grote aardgasvondst voor de kust van Israël. Energean PLC heeft aangekondigd een commerciële aardgasontdekking te hebben gedaan van 13 miljard kubieke meter voor de kust van Israël als resultaat van zijn proefboringput genaamd Zeus-1, daarnaast heeft het de aanwezigheid van nog eens 3,75 bcm op zijn Athena-site bevestigd. Door deze ontdekkingen worden de vermoedens van het bedrijf bevestigd dat het zogenaamde "Olympus-gebied", gelegen tussen de gasvelden Karish en Tanin, zowel omvangrijk als commercieel levensvatbaar is.

Het bedrijf plant nu zijn volgende stappen om te profiteren van de rijkdom van het gebied en verwacht de markt begin 2023 op de hoogte te houden van de totale hulpbronnenvolumes in het Olympus-gebied, rekening houdend met de verhoogde volumes in zowel Zeus als Athena, meldt The Jerusalem Post.


"Na de start van de productie van ons Karish-reservoir vorige week, ben ik verheugd dat ons boorprogramma, dat nu vijf succesvolle putten heeft opgeleverd van vijf, waarde blijft leveren, waardoor de leveringszekerheid en energieconcurrentie in de hele regio worden gegarandeerd", aldus Mathios. Rigas, CEO van Energean in een persbericht.


"We evalueren een aantal potentiële commercialiseringsopties voor het Olympus-gebied die gebruik maken van zowel nieuwe als onze bestaande, unieke op Med-gebaseerde infrastructuur, en we verwachten ons te committeren aan een ontwikkelingsconcept in 1H 2023," zei hij.


Bovendien heeft Energean zijn Stena IceMax-boorinstallatie verplaatst om te beginnen met boren op zijn Hercules-boorlocatie, de laatste put in zijn boorcampagne in 2022.

205 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page