top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Epidemie van het eenzaam zijn wordt opgelost door Israëlische innovatie


ElliQ foto met dank aan Intuition Robotics via ISRAEL21C


Nu Israëli's eindelijk hun maskers hebben afgezet te midden van lagere Covid-19 besmettingen, wordt ook een reeds bestaande "epidemie van eenzaamheid" ontmaskerd.


Prof. Jonathan Huppert van de afdeling psychologie aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem vertelde ISRAEL21c dat de pandemie van het coronavirus het probleem "verergerde", wijzend op adolescenten en ouderen als twee groepen die waarschijnlijk het meest te lijden hebben onder eenzaamheid.


De Israëlische regering heeft kennisgenomen van het feit dat minister van Sociale Gelijkheid Meirav Cohen eerder dit jaar voormalig piloot generaal-majoor Eran Schwartz aanspoorde om een ​​initiatief van 30 miljoen dollar te leiden om eenzaamheid onder de oudere volwassen bevolking te verlichten.


Er zijn ook Israëlische startups bij betrokken, die proberen de vraag te beantwoorden: kan technologie mensen meer verbonden maken in een steeds meer geïsoleerde wereld?


"Er zijn aspecten van technologie die eenzaamheid echt verergeren en er zijn aspecten van technologie die eenzaamheid echt kunnen helpen verlichten", zegt Huppert.


ElliQ


De Israëlische startup Intuition Robotics kondigde vorige maand de lancering aan van zijn kunstmatig intelligente digitale zorgpartner, ElliQ.


De robot heeft als doel "oudere volwassenen in staat te stellen thuis een gelukkiger, gezonder en onafhankelijker leven te leiden."


Naast ElliQ's andere functies houdt het ouderen gezelschap. Foto met dank aan Intuition Robotics via ISRAEL21C


Het bedrijf werd opgericht in 2016 en heeft tot nu toe $ 58 miljoen opgehaald van wereldwijde investeerders, waaronder Toyota AI Ventures, SPARX Group en OurCrowd.


Intuition Robotics CEO en medeoprichter Dor Skuler zegt dat ElliQ een reactie is op immense veranderingen in de moderne samenleving die hebben geleid tot meer isolement en eenzaamheid bij oudere volwassenen die langer maar ook verder van hun familie wonen.


Technologie speelt een grotere rol in de dagelijkse activiteiten van senioren, legt Skuler uit.


"Ons bedrijf is opgericht met het uitgangspunt dat een AI die is gebouwd voor oudere volwassenen, die heerlijk is, die proactief is, die empathisch is en een relatie met de oudere volwassene opbouwt, in een uitstekende positie zal zijn om te helpen met de verschillende taken die de hele dag nodig zijn”, vertelt Skuler aan ISRAEL21c.


ElliQ is te koop voor $ 30 per maand plus een starttarief en is beschikbaar voor oudere volwassenen in de Verenigde Staten en later ook in Europa. Gebruikers communiceren 20 keer per dag met de robot, gemiddeld 20 minuten per dag.


ElliQ is niet alleen een emotionele metgezel. Het helpt bij het beheren van de gezondheid en het welzijn van senioren - 80 procent van de oudere volwassenen in de Verenigde Staten heeft ten minste één chronische aandoening en 65% heeft twee of meer chronische ziekten te behandelen.

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page