top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Er worden 450.000 bomen gepland om de straten van Israël te koelen


Ter illustratie: Rotschild boulevard Tel Aviv. Screenshot YouTube


Iedereen die ooit heeft geprobeerd om in het heetst van de zomer door Israëls zinderende straten te lopen, weet dat een zonnesteek vaak maar een stap verwijderd is.


Maar er is een nieuw plan opgesteld om van dergelijke wandelingen een veel groenere aangelegenheid te maken, zo meldt ISRAEL21C.


De regering keurde een nationaal plan goed om in de komende twee decennia zo'n 450.000 bomen in stadsstraten in heel Israël te planten in een poging de klimaatverandering tegen te gaan en de straten af ​​te koelen.


De bomen zullen worden geplant in straten 100 gemeenten met een totale lengte van ruim 3 km, waardoor hun potentieel drukste voetgangerstrottoirs tegen 2040 een continue, 70 procent schaduw hebben.


"De regering van Israël heeft de klimaatcrisis bovenaan haar prioriteitenlijst geplaatst, en een belangrijk onderdeel van de aanpak ervan is de bevordering van het planten van stedelijke bomen", merkte het ministerie van Milieubescherming op zijn website op.


"Een massale beplanting zal het thermisch comfort in stedelijke ruimtes verbeteren, wandelen en een gezondere levensstijl bevorderen, hitte-eilanden aanzienlijk verminderen en bijdragen aan de vermindering van andere negatieve gevolgen van klimaatverandering en vervuiling in steden."


De bestaande schaduwdekking van bomen zal in kaart worden gebracht, er zal financiering worden gevonden voor investeringen in stedelijke bosbouw en de normen voor groene constructie zullen worden bijgewerkt om te verwijzen naar het planten van nieuwe bomen en het behoud van bestaande bomen, voegde het ministerie eraan toe.


Een meerjarig programma van $ 700 miljoen zal worden opgesteld door de betrokken ministeries en ter goedkeuring worden voorgelegd aan de regering als onderdeel van de begrotingsbesprekingen 2023-2024.
150 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page