top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Exclusief kijkje bij Miss Universe-verkiezing Israël


Miss Nederland Julia Sinning (links) met een andere deelneemster bij de Dode Zee. Foto via ministerie van Toerisme


Na het succesvol organiseren van grote internationale evenementen zoals het Eurovisiesongfestival en de start van de Giro d’Italia organiseert Israël dit jaar de Miss Universe-verkiezing. Op 12 december vindt deze internationale competitie plaats in de Israëlische badplaats Eilat.

De Nederlandse afgevaardigde is Julia Sinning, die op 29 augustus tot Miss Nederland is verkozen. Verwacht wordt dat meer dan 600 miljoen televisiekijkers van over de hele wereld afstemmen op dit meerdaags evenement.


Deelnemers uit meer dan tachtig landen zijn afgereisd naar Israël om deel te nemen aan de zeventigste Miss Universe-verkiezing. Naast Nederland hebben ook onder andere Aruba, Curaçao, Marokko, Turkije en Bahrein deelnemers afgevaardigd. Na aankomst in Israël zijn de deelnemers in quarantaine gegaan. Na deze periode en na het overleggen van negatieve coronatesten konden de missen uit isolatie. Gedurende hun hele verblijf moeten de Miss Universe-kandidaten om de 72 uur een PCR-test ondergaan.


Voorafgaand aan de verkiezing op 12 december – en na de quarantaineperiode – hebben de afgevaardigde Missen meerdere toeristische tours gemaakt door Israël. Zo stonden er onder andere bezoeken aan Tel Aviv, Jeruzalem, Akko, Nazareth en de Dode Zee op het programma. Miss Nederland, Julia Sinnig: “Een bezoek aan de Dode Zee stond zeker op mijn bucketlist. Het voelde geweldig om in het water te drijven en ik denk dat mijn huid helemaal klaar zal zijn voor de voorronde aanstaande vrijdag! Spannend!”


Voor sommige van de deelnemers voegde het een speciale dimensie toe om kort voor kerst religieuze bezienswaardigheden in Israël te bezoeken. Een aantal deelnemers heeft verzocht om zich te laten dopen in de Jordaanrivier.


Miss Puerto Rico Michelle Colón samen met Miss Israël Michelle Colón in Holocaustmuseum Yad Vashem. Foto via ministerie van Toerisme


In de geest van Miss Universe, die mensen en culturen verbindt, is het Israëlisch Ministerie voor Toerisme blij om deelnemers uit zoveel landen over de hele wereld te mogen ontvangen, die met eigen ogen de liberale samenleving van Israël en de levendige mix van culturen en volkeren kunnen zien.


De Miss Universe-verkiezing vindt plaats in Eilat. Deze badplaats aan de Rode Zee is gelegen in het zuidelijkste puntje van het land bij de grens met Egypte en Jordanië. Het is de perfecte strandbestemming voor het hele gezin. Omdat het in Eilat, dat eigenlijk midden in de woestijn ligt, nooit kouder is dan 20 graden is het een ideale winterzonbestemming. De Rode Zee is een paradijs voor duikers en ook parasailen, waterskiën, jetskiën, kajakken en windsurfen is hier mogelijk. En dat het hele jaar door.


Yogasessie in de woenstijn bij Eilat. Foto: Ronen Horesh via ministerie van Toerisme


Omdat Israël qua oppervlakte slechts de helft van Nederland beslaat, kun je in korte tijd veel van het land zien. Ook vanuit Eilat is het heel goed mogelijk om bijzondere (dag-)excursies te ondernemen. Zo kan je bijzondere rotsformaties in het Timnapark bezichtigen, drijven in de Dode Zee en ook een bezoek aan Jeruzalem is mogelijk. Miss Nederland, Julia Sinning, na een bezoek aan Jeruzalem: “Het was een indrukwekkende dag hier in Israël. Ik mocht de Heilig Grafkerk, de Klaagmuur, de Hurva-synagoge en het Israëlmuseum bezoeken en door de oude stad wandelen. Dit is de eerste keer dat ik hier kom en ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik heb geleerd over de geschiedenis en culturen, het was zo interessant!”


Burgemeester van Eilat, Dhr. Eli Lankri, zei dat na een bijzonder uitdagend jaar in de schaduw van de Corona, de stad Eilat blij en enthousiast is om opnieuw toonaangevende internationale evenementen te organiseren, vooral een prestigieus evenement als Miss Universe. "Tot onze grote vreugde zullen de honderden miljoenen toeschouwers van over de hele wereld die naar de verkiezingen kijken ook kunnen genieten van de zeldzame schoonheid van de stad, de Golf van Eilat, de uitgestrekte woestijn en de zeldzame natuurlijke hulpbronnen van Eilat. De keuze voor Eilat zal zijn positie als toonaangevende internationale toeristenstad blijven versterken."

Miss Nederland Julie Sinning, samen met Miss Finland en Miss Zweden op de bergformatie Massada, met uitzicht op de Dode Zee


Julia Sinning, gekroond tot Miss Nederland op 29 augustus 2021, is geboren op 18 oktober 1996. Ze behaalde haar Bachelor of Arts in Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en haar Professional Film Actress Certificate aan de Film Actors Academy Amsterdam. Julia is pleitbezorger van Hulphond Nederland en houdt eenzame ouderen gezelschap. Haar doelen zijn het creëren van een educatief programma voor kinderen over cyberpesten, in je kracht staan ​​en een talkshow waarin ze met andere vrouwen zou praten over hun onzekerheden, seksualiteit, cyberpesten, empowerment van vrouwen en het doorbreken van taboes.116 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page