top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fatah: Palestijnen hebben "een natuurlijk recht" om Israëli's te vermoorden


De vermoorde Yehuda Gueta. Foto via JTA


De dag na de terreuraanval op 3 Israëlische studenten - van wie er een aan zijn verwondingen is overleden - noemde een Fatah-functionaris van de Nablus-afdeling van de partij het door het hoofd schieten van een Israëlische student een "heroïsche operatie" en "een natuurlijk recht".


De woordvoerder van Fatah in het Nablus-district, Kayed Mi'ari, zei dat de aanval een gerechtvaardigde reactie was op de Israëlische "terreur", daarbij verwijzend naar de herhaalde bewering van de Palestijnse Autoriteit (PA) dat Palestijnen het recht hebben om "alle middelen" te gebruiken om tegen Israël te vechten.


In navolging van andere Fatah-verklaringen, beweerde Mi'ari ook dat de terreuraanval een reactie was op de weigering van Israël om de PA verkiezingen in Jeruzalem te laten houden, evenals op de vermeende "judaïsering" van Jeruzalem door Israël.


Termen als 'alle middelen van verzet' en 'alle vormen' worden door de PA-leiders gebruikt om het gebruik van alle soorten geweld - en zelfs dodelijke terreur - tegen Israëlische burgers, zoals steekpartijen en schietpartijen, te omvatten. evenals het gooien van stenen en molotovcocktails.


Screenshot


Fatah-woordvoerder in het Nablus-district Kayed Mi'ari:“Wat we gisteren hebben gezien (dwz een schietpartij) is het natuurlijke recht van het Palestijnse volk om zich te verzetten, zijn middelen en waardigheid te verdedigen en op te komen tegen de troepen van de bezetting en zijn kuddes kolonisten ... Het is het natuurlijke recht van het Palestijnse volk om deze terreur en verdedig zichzelf en zijn middelen met alle beschikbare middelen. We denken dat het Palestijnse volk gehoor geeft aan de oproep van Jeruzalem, Jeruzalem dat wordt onderworpen aan een brutale aanval ... De bezettingsmacht verstoort het Palestijnse democratische proces in Jeruzalem (dwz de weigering van Israël om de PA verkiezingen te laten houden in Jeruzalem -Ed. ), en alle andere dingen droegen op de een of andere manier bij ... aan deze heroïsche operatie (dwz schietaanval) die wordt uitgevoerd ... Israël ... probeert Jeruzalem met verschillende middelen te schaden, [Facebook-pagina van de Fatah-beweging - Nablus Branch, 3 mei 2021]244 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page