top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ferrari plaatst in Israël gemaakte Harman-componenten in de cabine


Foto Ferrari via ISRAEL21C


Technologie die in Israël is ontwikkeld voor Harman, dat geconnecteerde producten ontwerpt en produceert, zoals audio- en videosystemen, geavanceerde software voor rijhulp (ADAS) en slimme stadsoplossingen voor autofabrikanten, zal door Ferrari worden geïntegreerd in alle toekomstige voertuiglijnen – inclusief vanaf dit jaar, auto's gebouwd voor Formule 1-races.


Harman, een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics, zegt dat de meerjarige samenwerking voor Ferrari net zo belangrijk is als de feitelijke moeren en bouten van de mechanica van een voertuig.


"Als in het verleden het aandrijfsysteem van het voertuig een onderscheidende factor was voor automerken, is vandaag de dag een van de belangrijkste onderscheidende factoren de ervaring in de bestuurderscabine", zegt Michal Geva, CEO van Harman Israel , waar veel van de autosoftware van het bedrijf is ondergebracht en ontwikkeld tegen ISRAEL21C.


Een van de tools die Harman naar Ferrari zal brengen, is de "Harman Ready Upgrade", die bestuurder- en passagiersgerichte ervaringen draadloos levert door middel van "over-the-air updates", vergelijkbaar met smartphone-updates.


Harman Ready Upgrade-hardware. Foto met dank aan Harman via ISRAEL21C


"Ready Upgrade verandert de auto in een modern elektronisch apparaat dat op elk moment kan worden geüpdatet en aangepast met nieuwe functies en diensten... allemaal zonder speciale investering in speciale softwareontwikkeling", merkte Harman op in een release.


Geva voegt toe: “De verwachtingen van autokopers – vooral luxe auto’s – zijn drastisch veranderd. Vandaag koop je een smartphone voor duizend dollar en dan koop je een auto die hooguit honderd keer duurder is en je verwacht dat die minstens zo slim is als je telefoon en dezelfde dynamische ervaring geeft die je hebt met de mobiel.”


Ferrari neemt Harman-technologie in de cabine op, ontworpen in Israël. Foto met dank aan Harman via ISRAEL21C


In het verleden was het aandrijfsysteem van het voertuig belangrijk - "componenten zoals de motor, transmissie, assen, enz.", zegt Geva.


Maar nu “kunnen we ervaringen bieden op basis van geluid en video, evenals connectiviteit die tonnen inhoud in de auto brengen. Het team hier in Israël speelt een belangrijke rol.”


De software van Harman drijft miljarden mobiele systemen en apparaten aan. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 30.000 mensen in dienst, ook in Israël.


Harman, dat onlangs de Israëlische startup voor cyberbeveiliging van voertuigen, TowerSec , kocht, werd in 2017 door Samsung overgenomen voor $ 8 miljard.
79 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page