top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Financiering van Israëlische technologiebedrijven meer dan verdubbeld in 2021 tot bijna $ 26 miljard


Team van UBQ in Tel Aviv. Foto met dank aan UBQ Materials via ISRAEL21C


Volgens IVC Research bereikte de kapitaalverhoging van Israëlische technologiebedrijven in 2021 bijna $ 26 miljard in 780 deals, in tegenstelling tot bijna $ 11 miljard in 604 deals voor 2020..


Een van de redenen voor de verbazingwekkende stijging is dat in het afgelopen jaar investeringen van $ 100 miljoen of meer in één bedrijf, plotseling gemeengoed werden.


Volgens het 2021 Innovation Report dat op 16 juni door de Israel Innovation Authority (IIA) is vrijgegeven, is het aantal van deze megarondes in de afgelopen vijf jaar bijna zevenvoudig toegenomen.

In de eerste helft van 2021 telde IVC-Meitar 38 investeringen van meer dan $ 100 miljoen. Medio december schatte Start-Up Nation Central dat aantal op 74, vergeleken met 22 in heel 2020.


We zijn in maart begonnen met het volgen van de megaronde trend, aldus ISRAEL21C. Aan het einde van die maand berichtten we over zes Israëlische bedrijven die elk minstens $ 100 miljoen hadden opgehaald. Dat aantal bleef van maand tot maand stabiel, en in oktober en november waren er elk 10 van dergelijke financieringsrondes.


Laten we, om het jaar af te sluiten, eens kijken naar de acht Israëlische bedrijven die in december de grens van $ 100 miljoen (of meer) bereikten.


Claroty cyberbeveiligingsbedrijf voor Extended Internet of Things (XIoT) haalde $ 400 miljoen op in Series E-financiering en sloot een overeenkomst voor de overname van Medigate , een Israëlisch IoT-beveiligingsbedrijf voor de gezondheidszorg .


Claroty's financiering bedraagt ​​nu in totaal $ 635 miljoen, waarmee het het best gefinancierde cyberbeveiligingsbedrijf is in de industriële, gezondheidszorg- en zakelijke IoT-sectoren.


Future Meat Technologies heeft in de Serie B-ronde $ 347 miljoen opgehaald bij investeerders in Noord-Amerika, Europa en Azië, wat zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van zijn innovatieve technologie om gekweekt vlees te produceren.


Prof. Yaakov Nahmias, oprichter en president van Future Meat, zei dat de drie jaar oude startup in 2022 baanbrekend zal zijn op een grootschalige productiefaciliteit in de Verenigde Staten. Het bedrijf kan nu gecultiveerde kippenborst produceren voor $ 7,70 per pond, inplaats van $ 18 per pond slechts zes maanden geleden.


Fintech-gigant Tipalti (Hebreeuws voor "We hebben het afgehandeld") haalde $ 270 miljoen op in Series F-financiering tegen een waardering van $ 8,3 miljard. Tipalti verwerkt momenteel meer dan $ 30 miljard aan totale jaarlijkse betalingsvolumes - een groei van 120% jaar op jaar - en passeerde onlangs de grens van 2.000 klanten, toen het nieuwe kantoren opende in Londen, Texas en Toronto.


UBQ Materials , dat klimaatpositief thermoplastisch materiaal maakt van huishoudelijk afval, heeft een financieringsronde van $ 170 miljoen opgehaald onder leiding van TPG Rise. Het geld zal de wereldwijde expansie van UBQ financieren, te beginnen met een grootschalige faciliteit in Nederland die eind 2022 operationeel moet zijn.


Eveneens in december werd UBQ vandaag aangekondigd als winnaar van de SEAL Business Sustainability Awards 2021.


Cybersecurity-startup Noname Security behaalde de status van unicorn met een Series C-ronde van $ 135 miljoen. Noname kwam slechts een jaar geleden uit de stealth-modus en werkt naar verluidt samen met twee van de vijf grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, een van de drie grootste retailers ter wereld en een van de drie grootste telecombedrijven ter wereld.


Geneesmiddelen ontwikkelingsbedrijf 1E Therapeutics heeft een zaadronde van $ 120 miljoen opgehaald. De belangrijkste verbindingen van 1E zijn gericht op indicaties in oncologie, leeftijd gerelateerde ziekten, immunologie, antimicrobiële resistentie, virale infecties en wees-neurologische aandoeningen.


First Digital Bank haalde $ 120 miljoen op in een Serie A-ronde tegen een waardering van $ 320 miljoen. Investeerders waren onder meer de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Baer, ​​het Japanse financiële conglomeraat SBI en het in China gevestigde technologiebedrijf Tencent.


CyCognito heeft $ 100 miljoen opgehaald. Het platform van de cybersecurity-startup identificeert op internet blootgestelde en onbeheerde activa die als toegangspunten voor aanvallers kunnen dienen.


45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page