top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Financiert de Nederlandse regering de haatcampagne van de Israëlische organisatie B'Tselem?Het vermoeden dat de Nederlandse regering de haatcampagne van de linkse Israëlische organisatie B'Tselem financiert tegen het beleid van de verschillende Israëlische regeringen, wordt met het verstrijken van de tijd sterker, aldus NGO Monitor.


Op 21 januari 2021 heeft NGO Monitor een brief geschreven aan de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Blok, en de toenmalige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Kaag, met het verzoek of het de beide ministers bekend was dat de door B'Tselem gestarte haatcampagne onder de titel "Een regime van Joodse suprematie van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee: dit is apartheid"

mogelijk is gefinancierd met de door de Nederlandse regering verstrekte subsidie van €176.000.


We zijn nu bijna een anderhalf jaar verder en er is nog steeds geen antwoord op deze brief ontvangen, mogelijk heeft de Nederlandse regering het te druk met andere zaken die voor de Palestijnen belangrijker zijn.


Of is het misschien toch zo dat de Nederlandse regering wist wat voor soort haatcampagne B'Tselem zou gaan voeren en het daarom maar beter vindt geen antwoord te geven?


Daar komt nog bij dat uit onderzoek an NGO Monitor blijkt dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken financiering aan B'Tselem verstrekt via een programma van € 6 miljoen RAM CIVIL SOCIETY ORGANISATION SUPPORT (2019-2022).


Het wordt tijd dat de Nederlandse regering letterlijk en figuurlijk haar boeken opent en bekent maakt hoeveel geld er jaarlijks naar deze linkse organisatie wordt overgemaakt om haar haatcampagnes tegen de Israëlische regering voort te kunnen zetten.


De vraag van NGO Monitor is dan ook duidelijk: "Gezien uw langdurige en belangrijke bijdragen aan B'Tselem door de jaren heen, kan het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen of dit rapport en de voortdurende B'Tselem campagne om Israël als een apartheidsstaat te bestempelen, wordt ondersteund door Nederlandse financiering".
212 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23
HansLa23
Jun 01, 2022

De corrupte linkse regering steunt antisemitisme al vele jaren .

Like
bottom of page