top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Fiverr uit Israël vindt overal werknemers ofwel 'digitale nomaden'


Foto door Peggy Anke op Unsplash


De in Israël gevestigde freelance marktplaats Fiverr en het internationale reisnetwerk Lonely Planet hebben gegevens vrijgegeven van de eerste "Anywhere Worker"-studie van zo'n 1.400 mensen uit 67 landen die op afstand hebben gewerkt tijdens het reizen vanaf ten minste twee locaties.


Het demografische profiel van overal werkende werknemers is niet langer beperkt tot alleenstaande personen van in de twintig, zo blijkt uit de studie. Integendeel, het is een normaal onderdeel van het leven geworden voor gezinnen, stellen en 'pods' van vrienden die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en autonomie over hun leven en carrière.


Hier zijn enkele belangrijke bevindingen over werknemers uit de studie:


  • Meer dan 60% werkt fulltime, maar kan nog steeds reizen naar en werken op verschillende locaties. Een van de meest populaire bestemmingen: Thailand, Spanje, Portugal, Japan en de Verenigde Staten.

  • Ongeveer 25% beschouwt zichzelf als "slomaden" (iemand die op afstand werkt maar voor langere tijd op een of meer locaties blijft), de meerderheid reist om de drie maanden of zo.

  • Achtennegentig procent is van plan om nog minstens zes maanden op afstand te blijven werken en reizen.

  • Overal zoeken werknemers naar plaatsen die betaalbaar zijn, maar ook realistisch in termen van het vinden van werk voor hun gezin of partners. Lokale cultuur en weersomstandigheden behoorden tot de topprioriteiten, maar de kosten van levensonderhoud nemen de leiding (33%).

  • In tegenstelling tot de digitale nomaden die hen voorgingen, zoeken arbeiders overal naar locaties die onderwijsfaciliteiten voor hun kinderen bieden. Bijna de helft (45%) is getrouwd en 70% zijn ouders.

  • Ongeveer de helft verdient $ 2.000 (€1.923) per maand en hoger.

  • Zeventig procent is tussen de 25 en 44 jaar oud. Vijfendertig procent is tussen de 45 en 54 jaar. Er is een bijna gelijke verdeling tussen de geslachten.

  • Het is niet allemaal positief: bijna 90% van de ondervraagden geeft aan zich eenzaam te voelen tijdens hun reizen.

"Er heeft de afgelopen jaren een revolutie plaatsgevonden in de manier waarop we werken en waar we werken voor miljoenen mensen over de hele wereld, en we kunnen dit grotendeels toeschrijven aan de pandemie", zegt Gali Arnon, chief marketing officer bij Fiverr tegen ISRAEL21C.


"Meer mensen uit alle lagen van de bevolking maken gebruik van de kansen die werken op afstand en platforms zoals Fiverr hen bieden om de wereld rond te reizen en nieuwe manieren van leven te ervaren."


"We bevinden ons op een moment in de tijd dat ons de unieke kans biedt om te wonen en werken op plaatsen waar we alleen maar van hebben gedroomd", voegt Nitya Chambers toe, SVP van content en uitvoerend redacteur voor Lonely Planet.

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page