top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geautomatiseerd eerste hulpsysteem uit Israël wint Smart Cities Connect-prijs


SALI van Inovytec biedt alle omstanders die nodig zijn om met eerste hulp te beginnen. Foto met dank aan Inovytec via ISRAEL21C


Het Israëlische bedrijf Inovytec heeft een Smart Cities Connect Smart 50 Award gewonnen voor de implementatie van het SALI eerste hulp-systeem in Marburg, Duitsland. Het geautomatiseerde apparaat voor spoedeisende hulp is ook ingezet in Roemenië en in Israël.


De Smart 50 Awards, in samenwerking met Smart Cities Connect, Smart Cities Connect Foundation en US Ignite, erkennen jaarlijks de meest innovatieve en invloedrijke wereldwijde smart city-projecten, aldus ISRAEL21C.


Wanneer iemand een hart- of medische noodsituatie ervaart in een openbare ruimte waar SALI beschikbaar is, kan elke omstander de koffer openen en het hoofd van de patiënt op een geïntegreerde hoofdsteun plaatsen. Een videoscherm aan de binnenkant begeleidt de omstander bij het verlenen van eerste hulp met behulp van bevestigingshulpmiddelen voor niet-invasief luchtwegbeheer, geautomatiseerde zuurstoftherapie, vitale bewaking en defibrillatie.


SALI maakt automatisch verbinding met een alarmcentrale, waardoor interactieve instructie van een medische professional en realtime-overdracht van vitale functies mogelijk wordt.


Een studie van de implementatie in Duitsland wees uit dat SALI de tijd tot de eerste medische behandeling met zes minuten en 12 seconden verkortte. Deze tijd kan cruciaal zijn voor het verbeteren van de resultaten.


SALI werd ook geplaatst in 240 supermarkten en 140 openbare ruimtes in Boekarest als onderdeel van een nationaal project voor noodhulpdiensten in Roemenië.


"SALI helpt steden om verbonden veilige zones te creëren waarbinnen mensen aanzienlijk beter worden beschermd in noodsituaties", zegt Inovytec CEO Udi Kantor. "Het stelt leden van de gemeenschap in staat om verantwoordelijk voor elkaar te zijn en actie te ondernemen voordat het noodhulpteam arriveert."


Inovytec, opgericht in 2011, is een bedrijf in medische hulpmiddelen dat geavanceerde medische hulpmiddelen ontwikkelt, zoals de Lubo Airway Collar , met een focus op routine- en ademhalings- en hartfalen.
37 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page