top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gebruikmaken van ruimtetechnologieën om de klimaatcrisis te bestrijden


Van links naar rechts - Uri Oron, directeur van de Israel Space Agency bij het Ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie; Galit Cohen, directeur-generaal van het ministerie van Milieubescherming, en Gideon Bachar, speciaal gezant voor klimaatverandering en duurzaamheid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken


Het Israëlische paviljoen op COP27 hield een speciaal evenement gewijd aan het gebruik van op de ruimte gebaseerde technologieën in de strijd tegen klimaatverandering, in samenwerking met het Israëlische Ruimteagentschap van het Ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie en het Ministerie van Milieubescherming.


Een evenement gericht op het benutten van ruimtetechnologieën om de klimaatcrisis te bestrijden werd gisteren (woensdag) gehouden in het Israëlische paviljoen op COP 27, de VN-klimaatconferentie in Sharm el-Sheikh, Egypte. Het concentreerde zich op de mogelijke bijdrage van ruimtetechnologieën aan Israëlische en wereldwijde inspanningen om de klimaatcrisis aan te pakken. Het evenement omvatte presentaties door Israëlische startende bedrijven, over projecten die al vorderen op dit gebied, evenals door sleutelfiguren in het veld - Prof. Eyal Ben Dor van de Universiteit van Tel Aviv; Windward's Adina Fenton; Alex Silberklang van Terra Space Lab; en Georgina Campbell Flatter van TomorrowNOW.org.

Tom Dan, adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie, zei tijdens het evenement: "Kijken naar de aarde vanuit de ruimte biedt ons kansen die we niet hebben overwogen om de schade door klimaatcrisis te verminderen en te voorkomen, evenals belangrijke nieuwe hulpmiddelen voor het omgaan met de gevolgen ervan.


Georgina Campbell Platter van de TomorrowNOW.org organisatie


Onze investeringen – meest recentelijk, een regeringsresolutie van in totaal 3 miljard Shekel (€ 850 miljoen) in samenwerking met het Ministerie van Milieubescherming, de Innovatie Autoriteit en het Ministerie van Energie zal baanbrekend toegepast onderzoek en nieuwe hightechbedrijven opleveren die een grote impact zullen hebben op zowel de hightechindustrie en de strijd tegen klimaatverandering.”


Bij het evenement waren ook aanwezig Gideon Bachar, speciaal gezant voor klimaatverandering en duurzaamheid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken; Uri Oron, directeur van de Israel Space Agency bij het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie; en Galit Cohen, directeur-generaal van het ministerie van Milieubescherming, die zei: “Om de klimaatcrisis het hoofd te bieden, moeten we onze capaciteiten voor het verzamelen en analyseren van gegevens versterken. Ruimtetechnologieën bieden ons mogelijkheden om de waarneming van veranderingen zoals temperaturen, hitte-eilanden, zeeniveau, branden, overstromingen, enz. te verbeteren. Israël heeft geavanceerde capaciteiten nodig om ons begrip van dreigingsscenario's en voorbereidingen daarop te verbeteren. Het ministerie van Milieubescherming werkt aan het opbouwen van een nationaal risicokaart die informatie zou kunnen verzamelen in alle lagen van de ruimte, de lucht, het water en het land, om gevoelige kaarten te maken die ons in staat zullen stellen te begrijpen waar het nodig is om met de grootste urgentie te handelen.”


Speciaal gezant Gideon Bachar zei: “Ruimte- en satelliettechnologie spelen een sleutelrol in de strijd tegen de wereldwijde klimaatcrisis. De Israel Space Agency speelt hier een sleutelrol en heeft de macht om een ​​zeer belangrijke, hoogwaardige bijdrage te leveren aan de voorbereiding van de staat Israël op de opkomende klimaatcrisis; op regionaal niveau, aan de opbouw van regionale klimaatbestendigheid; en op mondiaal niveau. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zullen we graag samenwerken en samenwerken met het uitstekende team van de Israel Space Agency, om hun prachtige baanbrekende oplossingen over de hele wereld te brengen.”

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page