top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gehandicapte Israëli wint online karate kampioenschap


Screenshot YouTube


Tijdens de onlangs door de I-Karate Global Inclusive Karate Federation online georganiseerde karatekampioenschappen waren ook gehandicapte karate sporters uitgenodigd om deel te nemen. In totaal deden 304 sporters uit 24 landen mee, en won de gehandicapte Idan Levie uit Israël de gouden medaille.


Deelnemers aan het kampioenschap dienden een videoprestatie in van hun Karate-expertise, evenals een beeld van zichzelf en een beschrijving van hun handicap, legde het hoofd van de federatie, Eric Bortels, aan de Jerusalem Post uit. Ze werden vervolgens onderverdeeld in 41 categorieën op basis van hun capaciteiten, zodat alle atleten gelijk konden deelnemen, ongeacht hun conditie.


"Ik had een idee om iets te doen voor onze gehandicapte atleten omdat ze geen wedstrijden meer konden doen", zei Bortels.


Het resultaat was een kampioenschap waar mensen met speciale behoeften konden strijden zonder de uitdagingen van rolstoelvervoer en andere moeilijkheden die deelnemers met een handicap kunnen ondervinden tijdens het reizen, waardoor het podium werd geopend voor veel meer atleten om mee te doen.


Onder hen was Idan Levi, uit Ramat Gan, die een kata uitvoerde, een karatevorm die lijkt op een elegante, maar krachtige dans die de vechtsportbewegingen perfectioneert. Hij presenteerde de Heian Nidan Kata, een stuk uit 26 delen, waarvan de helft in een achterstand wordt uitgevoerd; de vorm bevat een mes-handblok, evenals trappen op een precieze en symmetrische manier.


In onderstaande video is Idan Levi op 5,36 minuten te zien:Levi behaalde een totaalscore van 24,6 en won daarmee een gouden medaille op de eerste plaats in zijn categorie. Het Israëlische volkslied Hatikva speelde op de achtergrond toen Levi als de winnaar werd aangekondigd en zijn gouden medaille symbolisch kreeg overhandigd.


11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page