top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gemiddelde maandsalaris in 2021 in Israël gestegen naar NIS 11.773 (€3.333,18)


Screenshot YouTube


Uit een analyse van de hoofdeconoom van het Israëlische ministerie van Financiën, Shira Greenberg, blijkt dat het gemiddelde salaris in Israël in reële termen over twee jaar met 6,4% is gestegen, rekening houdend met de impact van Covid op de mix van banen.


In het rapport staat: "In jaarlijkse termen weerspiegelt deze stijging een reële jaarlijkse stijging van 3,2% vergeleken met een gemiddelde jaarlijkse stijging van 2% tussen 2011 en 2019, dat wil zeggen dat de salarisstijging de afgelopen twee jaar relatief hoog was", aldus het financiële dagblad Globes.


Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek was het gemiddelde jaarsalaris in 2021 NIS 11.773, (€ 3.333,18) een stijging van 2,3% ten opzichte van 2020.


Het ministerie van Financiën heeft verschillende suggesties waarom de salarissen tijdens de Covid-crisis zijn gestegen. "De wereldwijde vraag naar technische diensten na het uitbreken van de Covid-pandemie leidde tot loonsverhogingen in de Israëlische hightechsector."


Een andere reden die werd aangevoerd was in feite kritiek op de verlofregeling van de overheid voor onbetaald verlof. Het ministerie van Financiën is van mening dat de tijdelijke daling van het aanbod van werknemers, als gevolg van het kabinetsbeleid om de verspreiding van het virus het hoofd te bieden, en zorgen over werknemers die niet besmet willen worden, ook hebben bijgedragen aan salarisverhogingen.


De stijgingen waren lager in de horeca en huisvesting, terwijl bij entertainment, vrije tijd en kunst de salarissen daalden.


Hoewel 3,2% naar de maatstaven van de afgelopen jaren een knappe jaarlijkse salarisstijging is, ligt het nog steeds onder de 3,5% die de consumentenprijsindex (CPI) in de afgelopen 12 maanden is gestegen. In 2020 daalde de CPI met 0,7%.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page