top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

General Motors koopt Israëlische batterijsoftware-startup uitAutogigant General Motors heeft vrijwel alle activa overgenomen van de in Israël gevestigde batterijsoftware-startup ALGOLiON voor een niet nader genoemd bedrag.


De overname werd geleid door GM's nieuwe Technology Acceleration and Commercialization (TAC) organisatie. TAC identificeert opkomende technologie die de leidende positie van GM op het gebied van batterijontwikkeling kan ondersteunen door middel van investeringen, overnames of partnerschappen.


ALGOLiON werd in 2014 opgericht door Niles Fleischer en Alex Nimberger en kreeg al vroeg steun van de Israel Innovation Authority .


De algoritmen van het bedrijf gebruiken datastromen van EV-batterijbeheersystemen om kleine veranderingen in de prestaties te identificeren. Dit zorgt niet alleen voor een goed beheer van de voertuigstatus, maar biedt ook een kritische detectie van batterijgevaren, waaronder oververhitting.


Gil Golan, vice-president van TAC, zei dat ALGOLiON's geavanceerde batterijanalyse- en voorspellingssoftware, zei tegen ISRAEL21c "in combinatie met GM's interne capaciteiten en enorme ervaring in het leveren van best-in-class producten op schaal, de time-to-market aanzienlijk kan versnellen tegen een kostprijs." -effectief systeem voor vroegtijdige gevarendetectie ten voordele van miljoenen GM-klanten over de hele wereld.”


Fleischer zei: “Het ALGOLiON-team is verheugd om samen met GM op weg te gaan naar een toekomst met volledig elektrische voertuigen. We hebben het juiste huis gevonden voor onze technologie om een ​​integrale rol te spelen bij het in stand houden van gezonde batterijen.”


ALGOLiON-medewerkers, inclusief de oprichters, blijven gevestigd in Israël en voegen zich bij de meer dan 850 medewerkers in het GM Technical Center in Herzliya. Het team zal worden geleid door Guy Daniely, senior engineering manager.


GM Israel is gespecialiseerd in geavanceerde technologieën, waaronder software en algoritmen, machine learning, softwaregedefinieerde voertuigen, cyberbeveiliging en gebruikersgerichte toepassingen voor autonome, elektrische en verbonden voertuigen.

93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page