top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gezamenlijk Israëlisch-Emirati Water Research Institute wordt in Abu Dhabi geopend


Ter illustratie. Watergen unit die water uit lucht maakt. Foto Watergen


Voor het eerst is een overeenkomst in Abu Dhabi ondertekend om een gezamenlijk Israëlisch-Emirati Water Research Institute te lanceren. Het is de eerste officiële overeenkomst in zijn soort dat een Water Research Institute wordt opgericht als onderdeel van een strategische commerciële samenwerking tussen Watergen, een Israëlisch water-uit-luchttechnologiebedrijf, en Baynunah, een zusterbedrijf van Al Dahra Group, een Emirati-landbouwgroep dat gespecialiseerd is in voedselzekerheid en nauw zal samenwerken met het Moshe Mirilashvili Institute for Applied Water Studies aan de Universiteit van Tel Aviv.


Bij de ondertekeningsceremonie waren aanwezig: Dr. Michael Mirilashvili, eigenaar en voorzitter van Watergen; Professor Ariel Porat, voorzitter van de Universiteit van Tel Aviv; Professor Milette Shamir, vice-president van de Universiteit van Tel Aviv; Amos Elad Vice-president voor de afdeling Resource Development and Public Affairs aan de Universiteit van Tel Aviv, Professor. Dror Avisar, Hoofd van het Moshe Mirilashvili Institute for Applied Water Studies aan de Universiteit van Tel Aviv; HIJ. Khedaim Abdulla Al Derei, vice-voorzitter en medeoprichter van Al Dahra Group; De heer Eitan Na'eh, de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten, en andere hoge functionarissen en leden van de partijen.


Vertegenwoordigers van de Universiteit van Tel Aviv en functionarissen van de VAE bij de ondertekening van een MOU voor het opzetten van een gezamenlijk wateronderzoeksinstituut in Abu Dhabi in de VAE (Universiteit van Tel Aviv


“De Universiteit van Tel Aviv zet zich sterk in voor excellentie in onderzoek en voor uitgebreide internationale samenwerking. Onderzoek bij het gezamenlijke waterinstituut zal voortbouwen op onze speciale academische sterktes en zal de weg vrijmaken voor samenwerking met de V.A.E. op andere gemeenschappelijke onderzoeksgebieden, maar ook op uitwisselingsprogramma's voor studenten en faculteiten,” zei professor Milette Shamir


Naast academische samenwerking hebben Watergen en Baynunah de hoeksteen gelegd voor een productiefaciliteit van Watergen in de VAE. Deze joint venture zal Watergen-producten op de markt brengen in de Verenigde Arabische Emiraten, de Golfstaten en Afrika. Deze joint venture heeft al samengewerkt met de gemeente Abu Dhabi, wat ertoe heeft geleid dat tientallen Watergen-apparaten al in de stad zijn ingezet ten behoeve van haar inwoners, en de eerste fase vormen van een van deze joint venture-missies, namelijk het inzetten van duizenden Watergen-apparaten apparaten in de hele VAE.


De innovatieve technologie van Watergen maakt het mogelijk om puur en vers drinkwater van topkwaliteit uitsluitend uit de lucht te produceren. Watergen-apparaten gebruiken een standaard aansluiting op elektriciteit of andere alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen en kunnen tot 6.000 liter zuiver drinkwater van topkwaliteit per dag produceren.


Tegenwoordig worden de apparaten van Watergen in meer dan 80 landen over de hele wereld ingezet en bevinden ze zich in afgelegen dorpen, ziekenhuizen, stadscentra, openbare parken, scholen, kantoorgebouwen en zelfs in door rampen getroffen gebieden. Het partnerschap tussen Watergen en Baynunah vergroot de commerciële voetafdruk van Watergen in de regio, terwijl het als katalysator dient voor het versterken van de banden tussen de twee naties.


"De Abraham-akkoorden hebben landen in het Midden-Oosten de kans gegeven om de betrekkingen op verschillende gebieden te verbeteren en te bevorderen", zegt Dr. Michael Mirilashvili, de president en CEO van Watergen.


“Dankzij de overeenkomsten kunnen wij - een Israëlisch bedrijf - samenwerken met onze buren in het Midden-Oosten om een van de moeilijke problemen in de regio op te lossen: waterschaarste. Door de geschiedenis heen zijn conflicten vaak gecentreerd rond het beheersen van waterbronnen. Vandaag doen we het tegenovergestelde: bouwen aan vrede en een gemeenschappelijke toekomst rond een baanbrekende Israëlische technologie die een plug-and-play-oplossing zal bieden die alle inwoners van de VAE en de wereld onbeperkte toegang geeft tot off-grid, topkwaliteit en puur drinken water," aldus Mirilashvili


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page