top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gezamenlijke militaire oefening tussen Israëlische grondtroepen en het Griekse leger is afgesloten


Foto IDF-woordvoerder


De gezamenlijke militaire oefening onder leiding van de Israëlische grondtroepen en het Griekse leger werd woensdag afgesloten.

Soldaten van de Israëlische grondtroepen en hun tegenhangers van het Helleense leger en het Amerikaanse leger simuleerden een breed scala aan scenario's op Grieks grondgebied.


Foto IDF-woordvoerder


De teams concentreerden zich op verschillende gebieden, waaronder stedelijke oorlogsvoering, gevechtslogistiek, nachtgevechten, technische capaciteiten, artillerie en grensbewaking. Hierbij werd de nadruk gelegd op operationele innovatie en het onderhouden van een professioneel internationaal discours.

De oefening was gepland onder leiding van de Israëlische grondtroepen in samenwerking met commandanten van de Commandobrigade, het Givati ​​Reconnaissance Battalion en andere medewerkers.

Foto IDF-woordvoerder


Dit is een belangrijke mijlpaal in de relatie tussen de legers, gericht op het verbeteren van hun gezamenlijke vermogen om regionale dreigingen het hoofd te bieden.

De oefening eindigde met een officiële ceremonie, waarbij namens de commandant van de Israëlische grondtroepen, MG Tamir Yadai, een medaille werd uitgereikt aan de chef van de generale staf van het Helleense leger, luitenant-generaal Angelos Choudeloudis, als blijk van waardering bij het begin van zijn dienst.

Foto IDF-woordvoerder


Israëlische defensieattaché in Griekenland, COL Tal Wallenberg: "De oefening is een voortzetting van het belangrijke partnerschap en de samenwerking met het Helleense leger. Het doel van onze samenwerking is om operationele concepten, benaderingen en aanvullende mechanismen te oefenen, te trainen en te leren om onze gezamenlijke paraatheid te verfijnen en onze kennis, operationele ervaring en methoden te delen. van de operatie. De oefening is een demonstratie van kracht, waar we enorm trots op zijn."
109 weergaven1 opmerking

1 commentaire


R Thomasson
R Thomasson
24 févr. 2023

Ik ben erg blij dat het IDF heeft hechte band met het Griekse leger. Beide landen hebben elkaar had nodig.

J'aime
bottom of page